1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da DEM Parti Eylemi Üzerine Valilik Açıklaması

Diyarbakır’da DEM Parti Eylemi Üzerine Valilik Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin Diyarbakır Eylemi Üzerine Valilik Açıklaması

Diyarbakır’da düzenlenen DEM Parti eylemi ile ilgili olarak valilikten açıklama yapıldı. Yazılı duyuruda, basın açıklamalarında kullanılan ifadeler sebebiyle, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da bulunduğu milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

TUNCER BAKIRHAN DA ARALARINDA

Açıklamada, basın açıklaması sırasında suç teşkil eden ifadeler kullandıkları gerekçesiyle, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da bulunduğu bazı milletvekilleri hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi. Açıklama şu şekilde devam etti:

  • “Bilindiği üzere, DEM Parti tarafından 13 Ekim 2024 Pazar günü ilimiz Yenişehir İstasyon Meydanı’nda düzenlenmek istenilen miting, kamu düzeni ve güvenliğini bozabileceği değerlendirildiği için valiliğimizce yasaklanmıştır.
  • Yasaklama kararımıza rağmen, DEM Parti yetkililerince yapılan tüm hukuksuz çağrılara uymayarak, bu kanunsuz mitinge katılmayan ve dolayısıyla kendi huzuruna ve şehrin hukukuna sahip çıkan Diyarbakırlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
  • Valiliğimizin yasaklama kararına uymayarak ilimiz Ofis bölgesinde eylem yapan ve sayıları toplamda 1500 civarında olan kişilerden, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.
  • Ayrıca, eylem sırasında yapılan basın açıklamalarında suç teşkil eden ifadeler kullanan, ancak yasama dokunulmazlığı bulunan kişilere karşı adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur.
  • İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, bahsi geçen eylem süresince suç teşkil eden faaliyetlerde bulunan diğer kişilerin tespiti çalışmaları devam etmekte olup, sonuçları kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.”

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır’da DEM Parti Eylemi Üzerine Valilik Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!