1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni Yasa Teklifi ile Kredi Kartı Limitlerinden Kesinti

Yeni Yasa Teklifi ile Kredi Kartı Limitlerinden Kesinti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Yasa Teklifi: Kredi Kartı Limitinden Kesinti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ek kaynak sağlamak amacıyla hazırlanan yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. Bu yeni düzenleme, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunan bireylerden her yıl 750 lira fon payı kesintisi yapılmasını öngörüyor.

Bu durum, kamuoyunda ‘Deli Dumrul vergisi’ ve ‘haraç’ gibi tepkilere yol açarken, birçok kişi “Bizim olmayan paranın vergisini alıyorlar” diyerek bu durumu eleştiriyor. Milyonlarca kişi, kart limitinin 100 bin liranın altına çekilmesi için bankalarıyla iletişime geçiyor. Bu kapsamda, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’ten de dikkat çekici bir yorum geldi.

‘IMF GELSE BU KADAR YAPMAZDI’

Ebru Baki ile Para Politika programında yer alan Zeyrek, kredi kartı ve lüks eşyalar üzerinden vergi almanın gereksiz olduğunu vurguladı. “Bu paket, bardağı taşıran son damladır. Eğer muhalefet gerekli adımları atmazsa, vatandaş kendi başına harekete geçecektir” ifadelerini kullandı.

Zeyrek, yoksuldan zengine aynı oranda yapılacak kesintilere de sert tepki gösterdi. “Kredi kartı limitlerinden vergi alınması, dünyanın hiçbir yerinde uygulanmamaktadır” diyen Zeyrek, “Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinden bu yana, bu yönetim halkın aleyhine çalışıyor. IMF gelse bu kadar sert önlemler almazdı. Artık milletin boğazına çökmeye son verin” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Yeni Yasa Teklifi ile Kredi Kartı Limitlerinden Kesinti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!