1. Haberler
  2. Gündem
  3. Profilo AVM’nin Yıkım Süreci ve Yeni Konut Projesi

Profilo AVM’nin Yıkım Süreci ve Yeni Konut Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profilo AVM’nin Tarihçesi ve Yıkım Süreci

Profilo AVM'nin Tarihçesi ve Yıkım Süreci

1998 yılında kapılarını açan Profilo Alışveriş Merkezi, Mecidiyeköy’ün merkezi konumuyla birlikte İstanbul’un simge yerlerinden biri haline gelmişti. Zamanla çevredeki alışveriş merkezlerinin sayısının artması, Profilo AVM’nin popülaritesini azaltmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan satış işleminin ardından, yıkım kararı alınarak arazisine büyük bir rezidans inşa edilmesi planlandı.

TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ AVM’SİYDİ: YIKIM İŞLEMLERİ BAŞLADI

2023 yaz ayları için öngörülen yıkım işlemleri, AVM’deki mağazalarla yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle bir yıl gecikmeli olarak başladı. Bu yaz aylarında resmi olarak yıkımına başlanan alışveriş merkezinin arazisinde yaşanan bir olay, adeta bir faciadan dönülmesine neden oldu. Yıkım esnasında tonlarca ağırlığa sahip bir çelik direğin, AVM’nin arkasında bulunan bir apartman dairesine düşmesi, olayın şokunu artırdı.

Birinci katta bulunan bir kişinin, yalnızca iki metre ile ölümden döndüğü bu kaza, izleyenlerin yüreğini ağza getirdi. Neyse ki, şans eseri ölümle sonuçlanmayan bu olaydan sonra yıkım işlemleri, ek güvenlik tedbirleri alınarak devam ettirildi.

YÜZLERCE KONUTLU REZİDANS DİKİLECEK

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon TL’ye 90 bin metrekarelik bu AVM arazisini satın almıştı. Bu alanda, toplamda 26 bin metrekarelik bir konut projesinin inşa edileceği öğrenildi. Böylece, Profilo AVM’nin yerinde yeni bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.

Kaynak: Sözcü

Profilo AVM'nin Yıkım Süreci ve Yeni Konut Projesi

Profilo AVM’nin Yıkım Süreci ve Yeni Konut Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!