1. Haberler
  2. Spor
  3. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e Saldırısı ve Dava Süreci

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e Saldırısı ve Dava Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e Saldırısı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'e Saldırısı

Geçtiğimiz yıl 11 Aralık’ta Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan bir futbol maçı sonrası, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yönelik şok edici bir saldırıda bulundu. Maçın ardından sahaya giren Koca, Meler’e yumruk attı. Bu olay sırasında Koca’nın yanında bulunan iki kişi de, yerde yatan Meler’in kafasına tekme atarak durumu daha da vahim hale getirdi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca ile birlikte Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin tutuklandı. Koca, 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra, 27 Aralık’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer sanıklar da daha sonra tahliye edildi. Üç tutuksuz sanık hakkında, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’ ve ‘yasak alanlara girme’ suçlamalarıyla dava açıldı. Koca’ya yöneltilen suçlamalar arasında ayrıca ‘tehdit’ de bulunmaktaydı. Diğer sanık Osman Erkam Can hakkında ise ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralamaya teşebbüs’ ve ‘yasak alanlara girme’ suçlarıyla dava açıldı.

Savcının Açıklamaları

Ankara Batı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, mağdur hakem Halil Umut Meler ve sanıklar katılmazken, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Hakim, esasa ilişkin mütalaasını açıklaması için savcıya söz verdi. Savcı, mütalaasında, olay günü MKE Ankaragücü Futbol Kulübü Başkanı olan Faruk Koca’nın, diğer sanıklar Osman Erkam Can, Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya ile birlikte sahaya girerek hakemlerin yanına geldiklerini ifade etti. Savcı, Koca’nın önce Halil Umut Meler’e ‘Seni öldüreceğim’ diyerek tehditte bulunduğunu ve ardından hakeme vurduğunu belirtti. Ayrıca, sanık Şahin ve sanık Çelikkaya’nın yerdeki hakeme çeşitli yerlerden vurduğunu, sanık Osman Erkam Can’ın ise Halil Umut Meler’e tekme atmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını aktardı.

Halil Umut Meler’in adli tıp raporuna göre, yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına yol açtığı ve sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerinin kanıtlandığı kaydedildi.

Duruşmanın Ertelenmesi

Savcı, sanık Faruk Koca hakkında, ‘Tehdit’, ‘Kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, sanıklar Çelikkaya ve Şahin hakkında da ‘Kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 11 yıl 1 ay 15’er güne kadar hapis veya adli para cezası isteminde bulundu. Sanık Can hakkında ise ‘Kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 2 yıl 6 aya kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Daha sonra, sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Talepleri kabul eden hakim, duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

Kaynak: Sözcü

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e Saldırısı ve Dava Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!