1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kuzey Kore’nin Provokatif Askeri Faaliyetleri

Kuzey Kore’nin Provokatif Askeri Faaliyetleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore’den Provokatif Adımlar

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin, iki ülke arasındaki kullanılmayan yolları “patlatmaya” hazırlanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Lee, Kuzey Kore’nin ülkenin kuzeyinde bulunan ve kullanılmayan “Koreler arası” yolları izlemek için monitörler yerleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore’nin bu yolları “patlatmaya hazırlandığına işaret eden” bazı faaliyetler yürüttüğünü öne sürdü. Lee, olası bir patlamanın “en erken bugün” gerçekleşebileceğini ifade etti.

Lee, Kuzey Kore’nin uzay roketi fırlatma testi gerçekleştirme ihtimaline de değinerek, Pyongyang yönetiminin Seul üzerindeki baskıyı artırmak için “küçük provokasyonlara” başvurabileceğini kaydetti.

Kara ve Demir Yollarında Kesinti

Kuzey Kore Halk Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “birincil düşman devlet” olarak tanımladığı Güney Kore ile olan kara ve demir yolu bağlantılarının kesileceği duyuruldu. Açıklamada, “Ordumuzun sınırı kalıcı olarak kesmesi ve kapatması, mevcut durumda savaşı önlemeye ve ülkenin güvenliğini sağlamaya yönelik bir öz savunma tedbiridir.” ifadesine yer verildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı ise Kuzey Kore’nin bu kararını “şiddetle” kınadı. Ayrıca, dün Kuzey Kore’nin güney sınırındaki topçu birliklerine, Güney Kore’den gelecek insansız hava araçlarına (İHA) ateş açma emri verdiği bildirildi. İki ülke arasında son zamanlarda “çöp balonu” ve “İHA” gerilimleri artış göstermekte.

Kaynak: Sözcü

Kuzey Kore’nin Provokatif Askeri Faaliyetleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!