1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah’tan BBC’ye Yasal Tedbir Çağrısı

Hizbullah’tan BBC’ye Yasal Tedbir Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da Hizbullah, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye karşı yasal tedbir alma ve protesto etme çağrısında bulundu. Bu talep, Lübnan Enformasyon Bakanlığı, Ulusal Medya Konseyi ve ilgili adli ve güvenlik kurumları aracılığıyla ifade edildi.

Hizbullah’ın Medya İlişkileri Ofisi tarafından yapılan açıklamada, BBC ekibinin İsrail ordusu eşliğinde Lübnan’ın güney bölgelerine girmesi ve bu durumun Lübnan yasalarını ihlal etmesi vurgulandı. Açıklamada, “BBC, tüm platformlarında ve farklı dillerde, körü körüne katillerin ve suçluların yanında yer almakla birlikte, Filistin ve Lübnan halklarına karşı siyonist barbarlığı meşrulaştırmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Lübnan Enformasyon Bakanlığı ve Ulusal Medya Konseyi, ilgili adli ve güvenlik kurumlarından, BBC ve Lübnan’daki ekiplerine karşı yasal tedbirler almalarını ve bu durumu protesto etmelerini talep etti. Bu bağlamda, dünyadaki gazeteci sendikalarının, editörlerin ve özgür medya kuruluşlarının da bu adımı kınamaları için bir çağrıda bulunuldu.

Hizbullah’ın bu açıklamaları, medya özgürlüğü ve gazetecilik etiği konusundaki tartışmaları da yeniden alevlendirmiştir. Uluslararası düzeyde bu tür durumların nasıl ele alınacağı, gazetecilerin güvenliği ve hakları açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Hizbullah’tan BBC’ye Yasal Tedbir Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!