1. Haberler
  2. Gündem
  3. 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni

109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katıldı. Törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Konuşmasında, “Biz milleti olarak tarihin derinliklerinde nice büyük devletler kurduk. Kurduğumuz bu devletlerin iki temel taşını adalet ve merhamet oluşturuyor. Bugün de bu durumun geçerli olduğuna inanıyorum. Türkiye, hukuk devleti anlayışı ile medeniyetimizin merhamet medeniyeti olduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, devlet ile millet arasındaki mesafenin açılmasının yapılacak hizmetlerin anlamını yitireceğini belirtti. “Devlet ile millet arasında duvarlar ören, elitist bir zihniyetin ülkemize büyük zararlar verdiğini unutmamalıyız. Devlet, vatandaşlarının bir kısmını tehdit kaynağı olarak göremez.” dedi.

“Sırf Anasının Dilini Konuştu Diye…”

Erdoğan, geçmişte insanları “irticacı, takunyalı, cemaatçi, laik-anti laik” gibi etiketlerle birbirine düşürmeye çalıştıklarını belirterek, “Sırf anasının dilini konuştuğu için milyonlarca vatandaşımız ötekileştirildi. Bunun bedelini demokrasimiz ödedi, devletimiz ve milletimiz ödemek zorunda kaldı.” şeklinde konuştu.

Vatandaşına üstten bakan bir bürokratik oligark zihniyetinin devlet tasavvurunda yeri olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Devlet, milletinin hizmetindedir. Kamu görevlisi, milletin gerçek bir hizmetkârıdır.” dedi.

“Halktan Kopuk İdareci Profiline Toleransımız Yoktur”

Erdoğan, katılımcılara bulundukları makamın sadece otorite ve güç değil, aynı zamanda merhamet göstergesi olması gerektiğini belirtti. “Atandığınız her yerde, devletin merhametli, adaletli, gülümseyen yüzü olmanızı bekliyorum. Vatandaşımın, ‘Devlet nerede?’ demesine izin vermeyeceksiniz. İhtiyaç sahibi vatandaşınızı bulup, onlara yardım elinizi uzatacaksınız.” dedi.

Erdoğan, vatandaşların sorunlarına kapılarının 24 saat açık olmasını istedi ve “İnsanlarımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşmalısınız. Halktan kopuk, sokaktan uzak, ilçesindeki esnaflardan, iş adamlarından ve köylülerden kopuk bir idareci profiline katlanamayız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ihtiyaç sahipleri için odun ve kömür gibi yardımların bizzat ulaştırılması gerektiğini ve bunu yapmak için idarecilerin aktif bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. “Sorumluluğunuz altındaki personeli ezen idarecilere karşı da tolerans göstermeyeceğiz.” dedi.

Başarılarının temel nedeninin halkla kurulan iyi iletişim olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bizim yönetim anlayışımıza göre mevcut durumu korumak, gerilemek demektir. Dünyadaki hızlı dönüşüm, eskiye göre daha çok çalışmamızı ve kaybettiğimiz yılları telafi etmemizi zorunlu kılıyor.” dedi.

Son olarak, yerel çaptaki vizyoner projelerin Türkiye’nin hızlı kalkınmasını destekleyeceğine inandığını belirten Erdoğan, “Çalışma arkadaşlarınızı aileniz gibi kabul edecek, emanete sıkı sıkıya sahip çıkacaksınız. Onlara örnek olacak, sorunları çözerek vatandaşa en iyi hizmeti götürmek için çaba göstereceksiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!