1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sivas’ta Kurt Saldırısı: 66 Hayvan Telef Oldu

Sivas’ta Kurt Saldırısı: 66 Hayvan Telef Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta Kurt Saldırısı: Çiftçinin 66 Hayvanı Telef Oldu

Sivas'ta Kurt Saldırısı: Çiftçinin 66 Hayvanı Telef Oldu

Sivas merkeze 55 kilometre uzaklıkta bulunan, 20 haneli Gözmen köyünde sabah saatlerinde, çiftçi Selim Kılıçoğlu’nun (58) ağılındaki hayvanlara kurt saldırısı düzenlendi. Sabah erken saatlerde hayvanlarını kontrol etmek için ağılın bulunduğu alana giden Kılıçoğlu, 66 hayvanının ölü bedenleriyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde, hayvanların çoğunun kurtlar tarafından boyunlarından ısırıldığı ve 15 hayvanın yaralı olarak kurtulduğu belirlendi. Olayın hemen ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekipleri köye gelerek, tutanak tuttu.

“Hayvanları Köşeye Sıkıştırıp Hepsini Kırmış”

Sivas'ta Kurt Saldırısı: 66 Hayvan Telef Oldu

Olayın detaylarını paylaşan Selim Kılıçoğlu, “İneğim hasta olduğu için sabaha karşı ahıra geldim. Buraya geldiğimde hiçbir şey yoktu. İneği kontrol ettikten sonra köpeklere ışık tuttuğumda evin önünde yatıyorlardı. Biri de harmandaydı. Harmanda olan hayvan ileriye doğru döndü; ben kurt olabileceğini hiç düşünmedim. Daha sonra gittim, yattım. Sabah 6.30 gibi kalkıp geldiğimde, kurt gelmiş ve çitin üzerinden atlamış. Ağıl kapıları açıktı. Hayvanları köşeye kıstırmış ve bazılarını yemiş. Diğerleri de yaralıydı. Toplamda 66 hayvanımız öldü, 15 hayvanımız yaralandı. Yetkililere haber verdik. Muhtarı ve jandarmayı çağırdık. Tespit tutanağı tutuldu” şeklinde konuştu.

“40 Yıllık Birikimim Gitti”

Köyde daha önce böyle bir olay yaşanmadığını vurgulayan Kılıçoğlu, “Köyün yakınlarında kurtlar görülüyordu fakat bu kadar cesurca buraya kadar gireceklerini tahmin etmiyorduk. 40 yıllık birikimim gitti. Ben 1984 yılında babamdan hayvancılığı devralmıştım. Tüm birikimim bu zamana kadar olan emeklerimle oluştu. Şimdi elimde hiçbir şey kalmadı. Bu konuda yardım bekliyoruz” dedi. Köy muhtarı Yüksel Sarıkaya da ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, “Sabah haberimiz oldu. Kurtlar köylümüzün birçok hayvanını telef etmiş. Biz de Selim Bey’e yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Devletimizden de destek bekliyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Sivas’ta Kurt Saldırısı: 66 Hayvan Telef Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!