1. Haberler
  2. Dünya
  3. Brüksel’de AP Ticaret Komitesi’nde Rus Varlıkları ve Ukrayna’ya Destek

Brüksel’de AP Ticaret Komitesi’nde Rus Varlıkları ve Ukrayna’ya Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüksel’de AP Ticaret Komitesi Toplantısı

Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) Ticaret Komitesi toplantısında, Rusya’nın dondurulan varlıklarının Ukrayna’ya destek sağlamak amacıyla kullanılması konusu detaylı bir şekilde ele alındı.

31 EVET OYUYLA KABUL EDİLDİ

Toplantıda, yaklaşık 45 milyar Euro değerindeki G7 taahhüdü çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarının getirilerini teminat göstererek Ukrayna’ya 35 milyar Euro kredi sağlaması önerisi, 4 “hayır” ve 31 “evet” oyuyla kabul edildi. Bu girişim, Ukrayna’nın acil finansman ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan kapsamlı bir paketin parçası olup, AB ve G7 ülkelerinden sağlanacak kredilerin geri ödemelerinde, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin kullanılmasını öngörmektedir.

21-24 EKİM ARASI OYLANACAK

Söz konusu girişimin, 21-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek AP Genel Kurulu’nda oylanması planlanıyor. Haziran ayında, G7 ülkelerinin liderleri, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen gelirlerin teminat gösterilerek Ukrayna’ya 50 milyar dolar kredi sağlanması konusunda ortak bir mutabakata varmıştı.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın patlak vermesinin ardından, Batılı ülkeler yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurmuş durumda ve bu varlıkların yaklaşık 200 milyar doları AB ülkelerinde yer almaktadır. Dondurulan varlıklar, yıllık olarak milyarlarca dolarlık faiz getirisi sağlamakta ve G7 ülkeleri, özellikle ABD, bu geliri Ukrayna’ya destek sağlamak amacıyla kullanmayı hedefliyor.

Kaynak: Sözcü

Brüksel’de AP Ticaret Komitesi’nde Rus Varlıkları ve Ukrayna’ya Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!