1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu Yasa Teklifine Tepkiler

AKP’nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu Yasa Teklifine Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu İçin Yasa Teklifine Tepkiler

AK Parti’nin, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak amacıyla hazırladığı yasa teklifine yönelik tepkiler giderek artıyor. Bu teklif, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaşlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi yapılmasını öngörüyor. Bu durum, birçok insanın bankalara başvurarak kredi kartı limitlerini düşürmek istemesine neden oldu.

“Daha Önce Toplanan Paralar Nereye Gitti?”

Önceki benzer amaçlarla toplanan paraların kullanım yerini sorgulayan bir vatandaş, “Bu iktidar artık ne yapacağını bilemiyor. Sinekten yağ çıkartıyor. 5’li çetenin vergilerini affedeceğine… Onlara dokunmuyor. Onların vergilerini affediyor. İşçilerin, memurların, emeklilerin de kredi kartından 750 lira alacakmış. Savunmaya verilecekmiş. Kim bilir bu paralar nerelere gider. Daha önce topladıkları paralara ne oldu? Deprem paraları gitti. Nereye gidiyor bu paralar? Millet yine aç. Bu hükümetin çöküşüdür” ifadelerini kullandı.

“Zaten Kredi Kartı Borçları Var”

Artan vergi yüklerine tepki gösteren bir başka vatandaş ise, “Her şeyden vergi alıyorlar. Bu nedir ben anlayamadım? Zaten durumumuz kötü, geçinemiyoruz. Bir de vatandaşa ekstra vergi yüklemesi yapılıyor. Zaten kredi kartı borcumuz var. Bu devirde borçsuz geçinmek mümkün mü?” dedi.

“Ben Limitimi Düşürdüm”

Ekonomik sıkıntılara dikkat çeken bir yurttaş, “Bu çok yanlış bir uygulama. Zaten bankalar alacaklarını alıyor. Ekonomik olarak zor durumda olan bir vatandaştan bunun alınması, durumu daha da kötüleştirecek. Ben limitimi düşürdüm. Ekonomi çok kötü durumda. Alım gücü ciddi oranda düştü. Hükümet, vergi getirmeyeceğini söylüyordu ama şimdi savunma sanayi için ek vergi getiriyorlar. Birçok kaleme vergi geliyor” şeklinde konuştu.

“Kredi Kartlarıyla Geçiniyoruz”

Yasa teklifini duyduktan sonra kredi kartı limitini düşürdüğünü belirten bir başka yurttaş ise, “Limitim 100 binin üzerindeydi, 99 bin liraya düşürdüm. Sürekli kullandığımız için kartlar lazım oluyordu ama düşürdüm. Bankayı aradığımda, ‘daha kanunlaşmadı’ dediler. Ben gene de limitimi düşürdüm. Kredi kartıyla geçinmek zorundayız” dedi.

“Vatandaşın Durumu da Kötü”

Başka bir vatandaş ise, “Çok yanlış bir durum. Gidişatımız da kötü, vatandaşın durumu da oldukça sıkıntılı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Sözcü

AKP’nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu Yasa Teklifine Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!