1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fernas İşçileri Açlık Grevine Başladı

Fernas İşçileri Açlık Grevine Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soma’dan Ankara’ya gelen ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Fernas işçileri, Kurtuluş Parkı’nda sürdürdükleri bekleyişin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürümek istedi. Ancak, polisle karşılaşmaları sonucu, açlık grevi yapma kararı aldılar. İşçiler, Bağımsız Maden İş X hesabından yaptıkları açıklamada, “Şu an itibariyle çözüm olana kadar buradan ayrılmıyoruz, yemek yemiyoruz, kimseyle görüşmüyoruz. Derdimizi anlatmak için her yolu denedik, görüşebildiğimiz herkesle görüştük, aşabildiğimiz her engeli aştık. Artık sadece çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Açıklamada, “Bugün Enerji Bakanlığı’na, Fernas ile ilgili yüksek ölüm riski taşıyan bir raporu teslim etmek ve denetim talep etmek üzere yola çıktık ancak yolumuz kesildi. Kesilen noktada yere yattık ve yolun açılması talebiyle eylem başlattık. Bir çözüm geliştirilene kadar buradan kalkmamaya karar verdik. Buradaki pozisyonumuzu koruyacağız. Son olarak, madenciler 11’de bir poğaça yediler, o zamandan beri yemek yemiyorlar. Bir sonuç elde edene kadar açlık grevi yapma kararı aldık. Bu durumu kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Onlarca yazı, açıklama ve rapor yayımladık fakat hiçbir sonuç alamadık. Mecliste grubu bulunan tüm partilerle görüştük; CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve MHP ile temas kurduk. AKP Milletvekilleri Erol Keleş ve Mustafa Arslan ile de görüştük. Ayrıca, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ile de görüştük. Tüm açıklıkla her şeyi anlattık ve bizlere hakkımız dışında bir şey aradığımızı söyleyemediler. Ancak, bir çözüm bulunmuyor. Çözüm istiyoruz. Çözüm olana kadar tek kelime etmeyeceğiz. Şu anki pozisyonumuzdan geri adım atmayacağız ve tek bir lokma dahi yemeyeceğiz,” şeklinde ifade ettiler.

BİZ MADENCİYİZ VE HAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, işçilerin yanında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Madencilik politikasının nasıl iflas ettiğini ve işçiden yana olunmadığını gösteren acı bir gerçek. Bizim tarafımız belli; biz madenciden yanayız. Devlet zor durumda kaldığında, canlarını ortaya koyarak koşanlar sizlersiniz. Kahramanmaraş depremlerinde, can kurtarmak için varınızı yoğunu ortaya koyan sizlersiniz. Bugün, sizin gibi kahramanları dinlememek için elinden geleni yapan AK Parti’li Milletvekilleri var. İşçinin, madencinin haklı inadı ve hak mücadelesi mutlaka sonuç verecek. Sonuç alınana kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Maden işçisinin bu haklı mücadelesi yalnızca bugünü değil, yarınları da aydınlatacak önemli bir mücadeledir. İktidar partisinin yetkilileri buraya baktığında, sadece ayakları çıplak yerde yatan maden işçilerini görmemelidir. Aynı zamanda, evlerinde bir tencere kaynatamayan eşlerini, sağlık sorunları olan bakım muhtaç büyüklerini de görmelidirler. Bu, yalnızca Fernas işçilerine yönelik değil, işçi sınıfına yapılan bir zulmün kanıtıdır. Bu nedenle bu mücadele çok büyük bir öneme sahiptir. Eğer bir çözüm bulunmazsa, bu ateş tüm Türkiye’nin yüreğinde yanmaya devam edecektir.”

Kaynak: Sözcü

Fernas İşçileri Açlık Grevine Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!