1. Haberler
  2. Dünya
  3. Diddy Hakkında Cinsel İstismar Davaları Açıldı

Diddy Hakkında Cinsel İstismar Davaları Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diddy Hakkında Yeni Cinsel İstismar Davaları Açıldı

Ünlü rapçi ve yapımcı “Diddy” lakaplı Sean Combs, “Jane ve John Does” takma adını kullanan 4’ü erkek toplam 6 kişinin şikayeti üzerine yeni davalarla karşı karşıya kaldı. Combs, aralarında sadece 16 yaşında bir çocuğun da bulunduğu bu kişilere cinsel istismar, taciz, tecavüz, uyuşturucu ve ilaç kullanmaya zorlama gibi birçok ciddi suçlamayla itham ediliyor.

Partide Cinsel İstismara Uğradığını İddia Etti

Davacılar, Combs tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne süren 100’den fazla kişi arasında yer aldıklarını ifade ediyor. “John Does” olarak bilinen erkek davacı, ünlü olma hayaliyle 16 yaşında Combs’un düzenlediği bir partiye katıldığını, burada rapçi tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Bu davacı, rapçinin kendisine “Ünlü olmak istemiyor musun?” diyerek baskı yaptığını belirtti.

Başka bir davacı ise, 2004 yılında Combs’un ünlü partileri sırasında kendisini uyuşturucu almaya ve cinsel ilişkiye girmeye zorladığını anlattı. Bu kişi, taleplerini yerine getirmemesi durumunda ölümle tehdit edildiğini ifade etti. Ayrıca, bir başka davacı da partiler esnasında Combs’un kendisine şiddet uyguladığını ve tecavüz ettiğini belirtti.

Ne Olmuştu?

Diddy, “seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme” suçlamalarıyla 16 Eylül tarihinde gözaltına alındı. Mahkeme tarafından 17 Eylül’de kamuoyuyla paylaşılan 14 sayfalık iddianamede, Combs’un, genellikle kayıt altına alınan ve bazen günlerce süren “Freak Offs” adlı partileri kendi evlerinde düzenlediği ve bu etkinliklere katılmaya zorladığı kişilerle cinsel ilişkiye girmeye zorlama gibi eylemlerde bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Combs’un mağdurlara kariyerlerini kontrol etme tehdidinde bulunduğu, ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı kaydedildi. Ayrıca, ünlü rapçinin evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği de aktarıldı. Combs’un, tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği de iddianamede yer aldı.

Combs, Manhattan’da çıkarıldığı federal mahkemede hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Eğer suçlu bulunursa, en az 15 yıl, en fazla ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir. Amerikalı rapçi ve yapımcının davaları 5 Mayıs 2025’te başlayacak.

Kaynak: Sözcü

Diddy Hakkında Cinsel İstismar Davaları Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!