1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Üzerine Tartışmalar

Türkiye’de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Üzerine Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Olayları Üzerine Tartışmalar

Türkiye'de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Olayları Üzerine Tartışmalar

Son dönemlerde Türkiye, art arda gelen kadın cinayetleri ve şiddet olayları ile çalkalanırken, AKP’li isimlerden gelen açıklamalar parti yönetimini dahi şaşkına çevirdi. İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında söz alan AKP üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetleri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

“Öldürenler Kadar Ölenler de Suçludur”

Aydemir, konuşmasına “Hanımlarımızı tenzih ediyorum ama…” diyerek başladı ve “Öldürenler kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Kamera olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa gözümüzü karakolda açarız” ifadelerini kullandı. Bu sözler sonrası meclis salonunda büyük bir sessizlik hakim oldu. Aydemir’in sosyal medyaya düşen konuşma görüntüleri, birçok kişi tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

AKP’li Meclis Üyesi Latif Aydemir

Aydemir’in bu skandal ifadeleri, parti içerisinde de rahatsızlık yaratmış durumda. Bunun sonucunda, Latif Aydemir kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

“Şiddet Hiçbir Haliyle Kabul Edilemez”

Türkiye'de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Üzerine Tartışmalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

İBB Meclisinde İki Skandal Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde de benzer bir tartışma yaşandı. Türkiye’yi sarsan kadın ve çocuk cinayetlerinin ele alındığı toplantıda, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz’ın sözleri dikkat çekti. Türkyılmaz, “Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistiğine göre kadına yönelik şiddet eylemlerinde faillerin yüzde 70’i alkollüdür. Alkol kötüdür. Size de tavsiyem, genel başkanınıza söyleyin; bir seçim vaadi olarak alkol fiyatlarını ucuzlatacağız diyenler, kalkıp bize bağımlılıkla mücadeleden söz etmesinler,” dedi. Bu ifadeler, CHP’li üyelerin tepkisini topladı.

Murat Türkyılmaz

Türkiye'de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Üzerine Tartışmalar

“Nevrotik Flört İlişkisi”

AKP’li Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay, gündem dışı yaptığı konuşmada, Fatih’te canice öldürülen İkbal Uzun ve Ayşenur Halil ile ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu. Oktay, “Failin madde bağımlısı olduğu, ruhsal problemlerinin bulunduğu ve öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisi içinde olduğu, hatta İkbal kızımızla bir yıl kadar önce intihara teşebbüste bulundukları bilgisi de soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır,” şeklinde konuştu.

Bu tartışmalar ve açıklamalar, Türkiye’de kadın cinayetleri ve şiddet konusunun ne denli önemli ve hassas bir mesele olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Kadın Cinayetleri ve Şiddet Üzerine Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!