1. Haberler
  2. Dünya
  3. Netanyahu’dan UNIFIL Açıklaması: Saldırı İddiaları ve Hizbullah Tehditleri

Netanyahu’dan UNIFIL Açıklaması: Saldırı İddiaları ve Hizbullah Tehditleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netanyahu’dan UNIFIL Açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında, İsrail ordusunun Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ile ilgili eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, UNIFIL’in, İsrail’in bölgedeki çekilme talebine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, “İsrail’in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı iddiası tamamen asılsızdır” ifadelerini kullandı.

UNIFIL Güçlerinin Güneye Çekilmesi

Netanyahu, Hizbullah’ın UNIFIL’in tesislerini ve mevzilerini bir siper olarak kullandığını iddia ederek, bu nedenle UNIFIL güçlerinin bölgeden güneye doğru çekilmesi yönündeki tehditlerini yineledi. Daha önce de benzer açıklamalarda bulunan Netanyahu, dün de İsrail ordusunun UNIFIL’i hedef almasının ardından bu güçlerin Lübnan’ın güneyinden çekilmesi gerektiğini belirtmişti.

Pek çok ülke, İsrail ordusunun UNIFIL üslerine yönelik saldırılarından dolayı derin endişe duyduklarını ifade ederek, İsrail’e bu saldırıları hemen durdurması yönünde çağrılarda bulunmuştu.

İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırıları

UNIFIL, 10 Ekim tarihinde, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu. Ayrıca, dün de İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etti.

Kaynak: Sözcü

Netanyahu’dan UNIFIL Açıklaması: Saldırı İddiaları ve Hizbullah Tehditleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!