1. Haberler
  2. Gündem
  3. Numan Kurtulmuş’un Anayasa Açıklamaları ve Geçmişteki Eleştirileri

Numan Kurtulmuş’un Anayasa Açıklamaları ve Geçmişteki Eleştirileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un, yakın zamanda yaptığı ve anayasanın değiştirilemez maddelerinden biri olan 3. maddenin kaldırılmasına yönelik ifadeleri, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Bu açıklamalar, çeşitli kesimlerden sert tepkilere neden olurken, Kurtulmuş’un 13 yıl önce, HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde iktidarı hedef alan sözleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

2011 yılında, HAS Parti lideri olarak yaptığı bir konuşmada Kurtulmuş, dönemin iktidarını “sahtekar” olarak nitelendirmiş ve şunları ifade etmişti:

  • “2023’te hala sivil anayasa tartışmalarının süreceğini göreceğiz.”
  • “Bu sahtekar iktidar devam ederse, BOP projesi kapsamında bölge ülkelerinin iki katına çıktığını izleyeceğiz.”
  • “Kredi kartı borçları nedeniyle icra gelen evlerin kalmadığını, boşanma oranlarının evlilik oranlarının önüne geçtiğini okuyacağız.”
  • “Hastanelerde yaşlılara yer bulunamayacak, Başbakanın yakın çevresi dışında kimsenin milletvekili olamayacağını göreceğiz.”
  • “Tüm bütçe gelirlerinin faize gittiğini, KDV ve ÖTV yükünden bunalan vatandaşların isyan noktasına geldiğini, hala Kürt ve Alevi açılımlarının tartışıldığını gözlemleyeceğiz.”

Bu konuşmanın yeniden gündeme gelmesi, Kurtulmuş’un anayasa değişikliği konusundaki son açıklamalarıyla birlikte değerlendiriliyor. 13 yıl önce iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Kurtulmuş’un, günümüzdeki konumu ve o dönemdeki sözleri arasındaki çelişkiler kamuoyunda tartışma yaratıyor.

Kaynak: Sözcü

Numan Kurtulmuş’un Anayasa Açıklamaları ve Geçmişteki Eleştirileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!