1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsmail Kaani’nin Beyrut Saldırısı Sonrası Durumu ve İddialar

İsmail Kaani’nin Beyrut Saldırısı Sonrası Durumu ve İddialar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Kaani’nin Beyrut Saldırısı Sonrası Durumu

İsrail’in 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın cenazesini karşılama töreninde, İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, yaklaşık iki hafta aradan sonra Tahran’da kamuoyuna yansıdı. İran devlet televizyonunun yayımladığı görüntülerde, Kaani’nin törende yer aldığı ve birçok İranlı siyasi ile askeri yetkilinin de katıldığı görüldü.

AJAN OLDUĞU İDDİASI

Beyrut’taki saldırıda Kaani’nin, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile birlikte hedef alındığına dair çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Söz konusu saldırının ardından Kaani, Tahran’daki Hizbullah ofisini ziyaret ederek durumu değerlendirmişti. Ancak, 4 Ekim’de çıkan haberlerde Kaani’nin, Beyrut’taki saldırıda ya öldüğü ya da yaralandığı yönünde iddialar gündeme geldi. Bu iddiaların ardından, Kaani’nin İsrail’e istihbarat sızıntısı nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve bu sorgulama sırasında kalp krizi geçirdiği öne sürüldü.

Middle East Eye basın kuruluşunun, İran’a yakın isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberde, Kaani’nin muhbir olma suçlamasıyla sorguya alındığına dair bilgiler yer aldı. Ancak bu iddialar üzerine İran’dan resmi bir açıklama yapılmadı. Durum, uluslararası kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.

  • İsmail Kaani’nin Beyrut’taki saldırı sonrası durumu belirsizliğini koruyor.
  • İddialara göre, Kaani’nin sorguda kalp krizi geçirmesi endişe yarattı.
  • Hizbullah ile olan ilişkileri ve istihbarat sızıntısı konuları üzerine tartışmalar sürüyor.

Kaynak: Sözcü

İsmail Kaani’nin Beyrut Saldırısı Sonrası Durumu ve İddialar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!