1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünde Sadece 2 Öğrenci

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünde Sadece 2 Öğrenci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fen Bilgisi Öğretmenliği

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu yıl 40 kontenjanı bulunan Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne, sadece 1’i Türkmenistan uyruklu olmak üzere toplamda 2 öğrenci yerleşti. Öğrencilerden biri olan Kuddusi Çağrı Karakaya (19), derse ilk geldiği gün yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Karakaya, “40 kişilik bir sınıfta yalnızca 2 kişiyle ders yapmak oldukça farklı bir deneyim.” dedi.

Bölümde eğitim alan öğrenciler, Aksaraylı Kuddusi Çağrı Karakaya ve Türkmenistan uyruklu Veli Babanyazov (20), 40 ve 50 kişilik sınıf ve laboratuvarlarda, toplamda 17 akademisyenle birlikte ders alıyor. Üst sınıflarla birlikte bu yıl eğitim gören öğrenci sayısı ise 110’a ulaştı.

Kuddusi Çağrı Karakaya, yalnızca 2 öğrencinin bu bölümde eğitim almasını şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, “Babam da öğretmen ve eğitim sektöründe uzun yıllardır çalışıyor. Bu nedenle buraya gelmemde onun da büyük etkisi oldu. Annem de benim öğretmen olmama oldukça sıcak bakıyor.” dedi.

  • “Babam 25 yıllık sınıf öğretmeni. Okulumuzda 3 adet laboratuvar bulunuyor. 50 kişilik laboratuvarlara gittiğimde kendimi boşlukta gibi hissettim. Ancak deneylerimiz oldukça başarılı geçiyor.”
  • “Hocalarımız bizimle bire bir ilgileniyor, bu da öğrenme sürecimizi çok daha verimli hale getiriyor. Daha uzun süre deney yapabiliyoruz.”
  • “Burası benim 9’uncu tercihimdi. Aslında daha iyi bölümler de vardı ama çevre illeri tercih ettiğim için kendi memleketim geldi.”

Kuddusi, “Derse ilk geldiğim gün gerçekten şaşkınlık yaşadım. Kocaman bir sınıfta sadece 2 kişi olmak ilginç bir durumdu. Bu durum ilerleyen yıllarda atama konusunda zorluk yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ancak burası bize bir dezavantaj gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

“40 kişilik bir sınıfta 2 kişi ile yüz yüze derslerimiz çok akıcı geçiyor. Ama bu durum bazen biraz sıkıcı olabiliyor. Şu anda hiçbir problem yaşamıyoruz. Hedefim; fen bilgisi öğretmeni olmak. Yıl sonu veya ilerleyen yıllarda tercihim değişebilir.”

Kaynak: Sözcü

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünde Sadece 2 Öğrenci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!