1. Haberler
  2. Dünya
  3. Taliban’ın Kadınlar Üzerindeki Baskıları ve Yeni Yasaklar

Taliban’ın Kadınlar Üzerindeki Baskıları ve Yeni Yasaklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taliban’ın Kadınlar Üzerindeki Baskıları Artıyor

Afganistan’da Taliban yönetimi, kadınların yaşamını adeta bir cehenneme dönüştürerek, katı Şeriat kurallarını hızla hayata geçiriyor. Kadınların ve kızların tek başına dışarı çıkmalarını, eğitim alabilmelerini kısıtlayan Taliban, aynı zamanda kadınların akrabaları olmayan erkeklerle konuşmalarını ve evlerinde şarkı söylemelerini yasakladı.

Taliban’ın yakın zamanda açıkladığı yeni kurallara göre, erkeklerin en az yumruk boyunda sakal uzatmaları zorunlu hale gelirken, Batı tarzı giyim de tamamen yasaklandı. Bu yasaklar kapsamında, kot pantolon giymeleri ve saçlarını kestirmeleri de engellenen erkeklerin, eşleri ve akrabaları dışındaki kadınlara bakmaları “İslam’a aykırı” olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, Taliban, medya organlarının her türlü canlının görüntülerini yayınlamasını yasaklayan yeni bir yasayı duyurdu. Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulunan Ahlakın Korunması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı Sözcüsü Seyful İslam Hayber, “Bu yasa tüm Afganistan için geçerli olup, kademeli olarak uygulanacaktır” dedi.

Hayber, insanların ve hayvanların görüntülerinin paylaşılmasının “İslami yasalara aykırı” olduğunu savunarak, bu yasakların toplum üzerindeki etkilerini umursamadıklarını gösterdi. Bu tür yasakların, kadınların ve genel olarak toplumun üzerindeki baskıyı artırarak, insan hakları ihlallerine yol açması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Taliban’ın Kadınlar Üzerindeki Baskıları ve Yeni Yasaklar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!