1. Haberler
  2. Dünya
  3. Biden Yönetimi’nden İran’a Ciddi Uyarı

Biden Yönetimi’nden İran’a Ciddi Uyarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden Hükümeti’nden İran’a Uyarı

Biden yönetimi, İran’ın eski Başkan Donald Trump’a yönelik tehditlerini “yakından” izlediğini ve Tahran’ın herhangi bir ABD vatandaşına saldırması durumunda “ciddi sonuçlar” doğuracağı konusunda uyarıda bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bu durumu ulusal ve iç güvenlik açısından en yüksek öncelik olarak değerlendiriyoruz ve İran’ı bu küstah tehditleri nedeniyle şiddetle kınıyoruz.” ifadesini kullandı.

Savett, açıklamasında ayrıca, İran’ın ABD’ye hizmet edenler veya daha önce hizmet etmiş olan herhangi bir vatandaşa saldırması halinde ciddi sonuçlarla karşılaşacağını vurguladı.

Trump’a Sürekli Bilgi Akışı

Tehditlerle ilgili olarak, çeşitli kurumların Trump’ın güvenlik birimlerine sürekli ve hızlı bir şekilde gerekli bilgileri ulaştırdığını belirten Savett, Başkan Joe Biden’ın gizli servise eski Başkan’a yönelik bu tehditleri ele almak için gerekli her türlü kaynak, kabiliyet ve koruyucu önlemi alma talimatını yineledi.

Başkanlık yarışında suikast girişimine maruz kalan Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’ın, “İran tehdidi”ni bahane ederek seçim sürecinde kullanmak amacıyla askeri uçak ve araç talep ettiği iddia edildi.

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki miting sırasında da bir suikast girişimine uğramış ve saldırıdan kulağında aldığı bir yarayla kurtulmuştu. Trump’a ateş eden kişinin ise olay sonrasında öldürüldüğü belirtiliyor.

  • Sean Savett’in açıklamaları, Biden yönetiminin İran’a karşı sert tutumunu gözler önüne seriyor.
  • Trump’ın güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirlerin alındığı aktarılıyor.

Kaynak: Sözcü

Biden Yönetimi’nden İran’a Ciddi Uyarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!