1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahmet Sonuç Hakkında Müstehcenlik Davası Açıldı

Ahmet Sonuç Hakkında Müstehcenlik Davası Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Sonuç Hakkında Dava Açıldı

Antalya’da, sosyal medya platformlarında Jahrein rumuzuyla tanınan Ahmet Sonuç hakkında, “basın yoluyla müstehcenlik” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştır. Sosyal medya yayınlarında toplumun genel ahlak kurallarına ve değer yargılarına aykırı konuşmalar yaptığı iddia edilen Sonuç, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Ancak, itiraz sürecinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı sanal devriye çalışmaları sonucunda, Jahrein rumuzlu Ahmet Sonuç’un Twitch isimli sosyal medya platformunda her kullanıcıya açık canlı yayınlar gerçekleştirdiği belirtilmiştir.

İddianamede, sanığın toplum, akraba, aile ve çocuk ilişkilerine dair ahlaki değerlere aykırı müstehcen konuşmalar yaptığı ve bu suretle üzerine atılı suçu işlediği vurgulanmıştır. Ahmet Sonuç’un, “basın yoluyla müstehcenlik” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile yargılanması talep edilmektedir.

Kaynak: Sözcü

Ahmet Sonuç Hakkında Müstehcenlik Davası Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!