1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB’den Çiftçilere Hububat Tohumu ve Kışlık Fide Desteği

İBB’den Çiftçilere Hububat Tohumu ve Kışlık Fide Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbullu çiftçilerin üretimlerini artırmalarına katkıda bulunmak amacıyla 2022 yılında başlattığı “Hububat Tohumu Desteği” programını bu yıl da sürdürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Çiftçilere destekleri iki katına çıkaracağız” şeklindeki vaadi doğrultusunda, 2024 yılında arpa, yulaf ve ekmeklik buğday tohumu desteği sağlanması planlanıyor.

Çiftçilerin Talepleri Toplandı

İBB, ekonomik tasarruf tedbirlerini göz önünde bulundurarak destekten yararlanma limitlerini 4 dekar ile 40 dekar arasında yeniden düzenledi. Bu kapsamda, 30 Temmuz – 9 Ağustos 2024 tarihleri arasında İstanbullu çiftçilerin talepleri alınmış ve değerlendirmeye alınmıştır.

1991 Ton Hububat Tohumu Desteği

İstanbul genelinde toplamda 2 bin 383 çiftçi, hububat tohumu desteği talebinde bulundu. Çiftçilerin talepleri şu şekilde dağıldı:

  • 382 çiftçi, 323 ton arpa
  • 232 çiftçi, 137 ton yulaf
  • 1,769 çiftçi, 1,531 ton ekmeklik buğday

Bu destekle birlikte, toplamda 1,991 ton hububat tohumu, yaklaşık 80 bin dekar alana ekilerek, 52 – 53 bin ton civarında ürün elde edilmesi hedefleniyor.

12 İlçede 3,5 Milyon Kışlık Fide Dağıtımı

İBB, kış aylarında üretim yapan İstanbullu çiftçilere de destek vermeye devam ediyor. Serada üretim gerçekleştiren çiftçilere karalahana ve kıvırcık maruldan oluşan kışlık fidelerin dağıtımına başlandı. Bu kapsamda, 12 ilçede seracılık yapan çiftçilere yaklaşık 3,5 milyon adet fide dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Sözcü

İBB’den Çiftçilere Hububat Tohumu ve Kışlık Fide Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!