1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Açıköğretim Kayıt Yenileme Süreci 2024-2025

Açıköğretim Kayıt Yenileme Süreci 2024-2025

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açıköğretim Kayıt Yenileme Süreci Hakkında Bilgiler

Açıköğretim Kayıt Yenileme Süreci Hakkında Bilgiler

2024-2025 öğretim yılı güz dönemi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Öğrencilerin AÖF kayıt yenileme ücreti olarak, öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payını ödemesi gerekmektedir.

AÖF Kayıt Yenileme Ekranı

Öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için gerekli olan ekran ve bilgiler, aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinde bulunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi’nden Kayıt Yenileme Açıklaması

Anadolu Üniversitesi, öğrencilere gönderdiği SMS ile kayıt yenileme hakkında önemli bir açıklama yaptı. Mesajda, kayıt yenileme işlemlerinin uzatılmayacağı ve son tarih olan 18 Ekim 2024’e kadar tamamlanması gerektiği belirtildi.

AÖF Kayıt Yenileme Tarihleri

Kayıt yenileme işlemleri 07 Ekim 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Ekim 2024 Cuma günü sona erecektir. Öğrencilerin bu süreçte ders seçimi yapmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayamayacaklardır.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Kayıt yeniletecek öğrenciler için fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak. Her öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçme hakkına sahip olacaktır. Kayıt yenileme işlemi, e-Devlet şifresi ya da öğrenci şifresi ile aosogrenci.anadolu.edu.tr adresindeki “Ders Ekle/Sil” butonundan gerçekleştirilecektir.

  • Ödeme bilgileri, ders seçimi sayfasında veya Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü sayfasında yer alacaktır.
  • Ders seçimi yapan öğrenciler, 2024-2025 öğretim yılı güz dönemi için gerekli olan ücretleri, 18 Ekim 2024 tarihi saat 22.30’a kadar, kredi kartı/banka kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden yapabilirler.
  • Ödeme işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler, kayıt yenileme hakkını kaybedecektir.

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Açıköğretim kayıt yenileme ücreti, öğrencilerin seçtiği ders sayısına göre farklılık göstermektedir. Ödeme bilgileri yine ders seçimi sayfasında veya Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü sayfasında yer alacaktır. Öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini ve ödemelerini belirtilen tarihler içinde tamamlamalıdır.

Öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kontrol etmek için aosogrenci.anadolu.edu.tr adresindeki “Kayıt Bilgi” butonunu kullanmalıdır. Kayıt yenileme tarihleri içinde, ödediği dönem öğretim materyal ücreti tutarının altında olmamak şartıyla, seçilen dersi değiştirme veya yeni ders ekleme işlemi yapılabilir.

Yeni ders eklenmesi durumunda dönem öğretim materyal ücreti farkı oluşan öğrenciler, bu farkı 25 Kasım 2024 – 21 Şubat 2025 tarihleri arasında ödeyebilecektir. Bu tarihlerden sonra yasal faiz başlatılacaktır.

Kaynak: Sözcü

Açıköğretim Kayıt Yenileme Süreci 2024-2025
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!