1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokrat Parti’den İçişleri Bakanına Oligark Sorusu

Demokrat Parti’den İçişleri Bakanına Oligark Sorusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrat Parti’den Önemli Soru

Demokrat Parti'den Önemli Soru

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘ya yönelik dikkat çekici bir soru yöneltti. Uzun, özel şirket yöneticilerine polis koruması tahsis edilip edilmediğini sordu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, devlet eliyle zenginleşen ve devletin gücünü arkasına alarak zenginleşen gruplara “oligark” denildiğini vurguladı. Uzun, bu durumun Türkiye’de de yaygın olduğunu ifade etti.

Mehmet Salih Uzun, oligarkların yalnızca Rusya ve Ukrayna ile sınırlı olmadığını belirterek, “Bizim ülkemizde, özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde Türk oligarklarla dolup taşmaktadır. Türkiye’nin birçok şehri, devlet bütçesinden zenginleşen ve devletin gücünü arkasına alarak, bizzat devletin polis teşkilatı tarafından korunan özel şirket sahipleri ve yöneticileri ile doludur.” dedi.

DP’li Uzun, bu bağlamda İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya yazılı bir önerge vererek, özel şirket sahiplerine yakın koruma tahsis edilip edilmediğini sordu. Bu konunun takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Demokrat Parti’den İçişleri Bakanına Oligark Sorusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!