1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Borçları İçin 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı

Kredi Kartı Borçları İçin 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi Kartı Borçları İçin Yapılandırma İmkanı

Artan enflasyon oranlarıyla birlikte, kredi kartı kullanımı hızla yükseldi. Ancak bu durum, birçok vatandaşın borçlarını zamanında ödeyememesiyle sonuçlandı. Bu sorunu çözmek amacıyla bankalar, kredi kartı borçlarını yeniden yapılandırma adımını attı. Böylece kredi kartı borcu olan bireyler, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirme fırsatına sahip olacaklar.

BDDK’dan Yapılandırma Müjdesi

Kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan ve birikmiş borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından sevindirici bir haber geldi. Bu yeni düzenlemeyle, kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler, borçlarını 60 aya kadar vade ile yeniden yapılandırabilecekler.

Yapılandırma Detayları

Borcunu ödeyemeyenler için sunulan yapılandırma imkanında, toplam borç tutarı taksitlendirilecek ve her ay ödenecek taksitler, asgari ödeme tutarına eklenerek ödenecek. Bu yöntemle, kredi kartı borçlarının taksitlendirilmesi daha kolay bir hale getirilecek.

Bankalar Yapılandırma Sürecine Hızla Başladı

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, kamu bankaları arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, bu yapılandırma sürecinde öncü rol oynamaktadır. Şu ana kadar kamu bankalarında yapılandırılan borç tutarının 1.5 milyar TL’yi aştığı bildirilmektedir. Özel bankalar arasında ise İş Bankası ve Akbank da yapılandırma sürecine dahil olan bankalar arasında yer almaktadır.

Faiz Oranları 24 Ekim’de Belirlenecek

Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında uygulanacak faiz oranları, borcun tutarına göre değişkenlik gösterecektir. Bu kapsamda, faiz oranları 24 Ekim tarihinde açıklanacak ve 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecektir. Mevcut yapılandırma sürecinde yüzde 3.11 faiz oranı uygulanmakta olup, bu oran Merkez Bankası’nın belirlediği faiz oranına göre şekillendirilmektedir. Eğer referans faiz oranı sabit kalırsa, azami akdi faiz oranları borç tutarına göre şöyle değişecektir:

  • 25 bin liranın altındaki borçlar için yüzde 3.50
  • 25 bin ila 150 bin lira arasındaki borçlar için yüzde 4.25
  • 150 bin liranın üzerindeki borçlar için ise yüzde 4.75

Yapılandırma Koşulları Neler?

BDDK’nın aldığı kararla, kredi kartı ve kredi borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara 60 aya kadar taksitlendirme fırsatı sunulmaktadır. Dönem borcunun asgarisini ödeyemeyenler, borçlarının tamamını taksitlendirdiklerinde, her ay ödenecek taksitler asgari ödeme tutarına eklenecektir. Ayrıca, yapılandırılan borcun yarısı ödenene kadar kart limitinin artırılmasına izin verilmeyecektir. İhtiyaç kredilerinde ise 30 gün gecikmiş ödemeleri olanlar da bu yapılandırma imkanından yararlanabilecekler. Ancak bu fırsattan faydalanmak için bir yıl içerisinde başvuru yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Kaynak: Sözcü

Kredi Kartı Borçları İçin 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!