1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ADQ ve Bank Audi, Odeabank’ın Hisselerini Satın Alma Anlaşması Yaptı

ADQ ve Bank Audi, Odeabank’ın Hisselerini Satın Alma Anlaşması Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADQ ve Bank Audi Arasında Önemli Bir Anlaşma

Abu Dabi merkezli yatırım şirketi ADQ, Bank Audi ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Bank Audi’nin Türkiye’deki iştiraki Odeabank’ın %96 hissesini satın almak üzere kesin bir anlaşmaya vardı. ADQ’nun, Türkiye’deki orta ölçekli bankalardan biri olan Odeabank’ı almak için 87,3 milyar liralık (yaklaşık 2,6 milyar dolar) aktif büyüklüğüne sahip olduğu biliniyordu. Bugün, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi açıklamayla, bu satış işlemlerinin nihai aşamasına gelindiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, 2012 yılında Odeabank’ı kuran ve bankanın en büyük hissedarı olan Bank Audi’nin, sahip olduğu %76,4’lük hisseyi ve diğer yatırımcıların bankanın sermayesindeki paylarını ADQ’ya satma konusunda anlaştığı ifade edildi.

KAP’a Yapılan Bildirim

KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu onaylarına başvurulmak üzere; Abu Dabi Hükümeti’nin stratejik bir ortağı olarak 2018 yılında kurulan Abu Dabi merkezli yatırım ve holding şirketi ADQ, Odeabank’ın %96’lık hissesini satın almak için Bank Audi liderliğindeki hissedar konsorsiyumuyla kesin anlaşmaya varmıştır.”
  • “Anlaşma kapsamında Bank Audi’nin %76.419 payının yanı sıra, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) %8.009, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) %6.362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l %3.426 ve Mohammad Hassan Zeidan %1.780 oranındaki hisse paylarını ADQ’ya satmayı kabul etmişlerdir.”

Bu önemli gelişme, Türkiye’nin bankacılık sektöründe uluslararası yatırımcıların ilgisini artırmakta ve piyasa dinamiklerini değiştirebilecek bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Sözcü

ADQ ve Bank Audi, Odeabank’ın Hisselerini Satın Alma Anlaşması Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!