1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ursula von der Leyen’den Sığınmacı Politikasına Destek

Ursula von der Leyen’den Sığınmacı Politikasına Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sığınma başvuruları reddedilen kişilerin Avrupa Birliği (AB) sınırları dışında “geri gönderme merkezleri” kurulmasını öneren tartışmalı projeye güçlü bir destek sundu. Bu öneri, von der Leyen’in Brüksel’de düzenlenecek ve göç konusunun ağırlıklı olarak ele alınacağı zirve öncesinde AB liderlerine yazdığı mektupta yer aldı.

Medya ile paylaşılan yedi sayfalık mektupta, geçen yıl AB genelinde 1,14 milyona ulaşan sığınma başvurularının azaltılmasının yanı sıra, düzensiz sınır geçişleri ve insan kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik çeşitli öneriler sunuluyor. Bu öneriler arasında, Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı hükümetin İtalya’da açık sularda kurtarılan erkek göçmenleri transfer etmek için Arnavutluk’ta inşa ettiği iki merkez benzeri sistemlerin geliştirilmesi de yer alıyor.

Von der Leyen, mektubunda, “Özellikle geri dönüşle ilgili yeni bir yasa teklifi göz önünde bulundurulduğunda, AB dışında geri dönüş merkezleri oluşturma fikrini araştırmaya devam etmeliyiz” ifadelerine yer verdi. Bu ifade, AB’nin göç politikalarındaki yeni yönelimleri ve stratejik hedefleri hakkında önemli bir ipucu sunuyor.

  • Sığınma başvurularının azaltılması
  • Düzensiz sınır geçişleri ile mücadele
  • İnsan kaçakçılığına karşı önlemler
  • Arnavutluk’taki geri gönderme merkezleri örneği
  • Yeni yasa teklifleri üzerinde çalışmalar

Bu gelişmeler, AB’nin göç politikalarında köklü değişikliklere gidebileceğinin sinyallerini veriyor ve bu durum, hem AB üye ülkeleri hem de sığınmacılar için önemli sonuçlar doğurabilir.

Kaynak: Sözcü

Ursula von der Leyen’den Sığınmacı Politikasına Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!