1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’daki Mülteci Krizi ve İsrail’in Tahliye Emirleri

Lübnan’daki Mülteci Krizi ve İsrail’in Tahliye Emirleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Orta Doğu Direktörü Rema Jamous Imseis, İsrail’in Lübnan’ın güneyinde 20 köy için verdiği yeni tahliye emirlerinin, ülkenin yaklaşık dörtte birine karşılık geldiğini duyurdu. Imseis, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “İsrail’in tahliye emri aldığını duyan insanlar, neredeyse hiçbir eşyalarını almayı beklemeden kaçmak zorunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

İsrail, tahliye uyarılarını telefon, radyo ve havadan dağıtılan broşürler aracılığıyla iletirken, bu durumdan etkilenen yaklaşık 1.2 milyon kişi, bombalardan kaçmak için evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu zorunlu göç, bölgedeki insani durumu daha da ağırlaştırıyor.

Lübnan hükümeti, İsrail’in güney Lübnan’a yönelik kara harekatına başlamasının ardından, geçen yıl içinde gerçekleşen saldırılarda en az 2.309 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu, İsrail’in Eylül ayı sonlarında askeri operasyonunu genişletmesiyle birlikte meydana geldi. Bu durum, bölgedeki gerginliği ve insani krizi daha da derinleştiriyor.

Kaynak: Sözcü

Lübnan’daki Mülteci Krizi ve İsrail’in Tahliye Emirleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!