1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hindistan’da Restoran Çalışanlarının İsimleri Zorunlu Olarak Açıklanacak

Hindistan’da Restoran Çalışanlarının İsimleri Zorunlu Olarak Açıklanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da Restoran Çalışanlarının İsimleri Açıklanacak

Hindistan’ın Himaçal Pradeş eyaletinde, restoranlar ve yiyecek satan işletmeler için çalışanlarının isimlerinin açıklanması zorunluluğunun getirileceği duyuruldu. Bu durum, Müslüman işletmeciler arasında, aşırı Hindu gruplarının saldırılarına ya da ekonomik boykotlara maruz kalma endişesini artırdı. Hindistan’ın en üst düzey yargı organı, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) yönetimindeki Uttar Pradeş ve Uttarakhand eyaletlerinde, restoran sahiplerinin isimlerinin açıklanmasını zorunlu kılan bir düzenlemenin, din temelli ayrımcılığa yol açacağı gerekçesiyle iptal etmişti. Ancak Himaçal Pradeş eyalet yönetimi, Uttar Pradeş örneğini takip ederek bu düzenlemeyi önümüzdeki ay yürürlüğe koymayı planlıyor.

Müslüman Çalışanlar İşten Çıkarıldı

Daha önce Uttar Pradeş ve Uttarakhand eyaletlerinde benzer bir uygulama başlatıldığında, işletme sahipleri, Müslüman çalışanlarını güvenlik ve ticari kaygılar nedeniyle işten çıkarmak zorunda kalmıştı. Restoran ve yiyecek satan işletmelerde çalışanların isimlerinin sergilenmesine karşı çıkanlar, Hindistan’daki din ve kast sistemi göz önüne alındığında, bu düzenlemenin Müslümanlara yönelik saldırıların ve ekonomik boykotların artmasına neden olabileceğini vurguluyor.

Bu uygulama, ilk olarak aşırı Hindu milliyetçisi görüşleriyle bilinen Uttar Pradeş Başbakanı Yogi Adityanath tarafından başlatıldı. Hükümet, uygulamanın sağlık ve hijyen denetimlerini iyileştirmek amacıyla yapıldığını iddia etti. Ancak Uttar Pradeş’te uzun süredir artan Müslüman karşıtı eylemler ve aşırı sağcı Hindu grupların, özellikle Bajrang Dal gibi organizasyonların, halkı Müslümanlardan mal ve hizmet satın almaktan kaçınmaya teşvik eden boykot kampanyaları göz önüne alındığında, bu uygulamanın Müslüman işletmeci ve personelin mağduriyetini daha da artıracağı ifade ediliyor.

Kaynak: Sözcü

Hindistan’da Restoran Çalışanlarının İsimleri Zorunlu Olarak Açıklanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!