1. Haberler
  2. Gündem
  3. Siyaset Gündeminde Terörle Mücadele Tartışmaları

Siyaset Gündeminde Terörle Mücadele Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset Gündeminde Çalkantılı Gelişmeler

Siyaset gündemi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin son açıklamalarıyla adeta çalkalanıyor. Bahçeli, terörizmle mücadele konusunda sert mesajlar vererek, “Terörist başı buyursun, terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edildiğini ilan etsin, ancak devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin” şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu açıklama, siyasi arenada geniş yankı bulurken, tartışmalara da yol açtı.

Demokrat Parti (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Bahçeli’nin bu sözlerine yanıt vererek, “O zaman tecridi kaldırın; Sayın Öcalan’ın kendi örgütüne ve arkadaşlarına ne dediğini görelim” dedi. Bu durum, Türkiye’deki terörle mücadele politikaları üzerine yeni bir tartışma başlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar

Bu gelişmelerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda da dikkat çekici bir açıklama yapıldı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimi açarak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Önder, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hem bölgesel hem de iç koşullar açısından önemli bir eşikte bulunduğunu ifade etti.

Önder, “Ülkemiz, birçok meselesi itibarıyla bir kuyu içerisinde hapsolmuş vaziyettedir. Aslında kuyu derin değil, ip kısadır” diyerek, barışın önemine vurgu yaptı. Barışın, kaybedeni olmayan en büyük umman olduğunu belirten Önder, “Barışa gönül indiren, köklü tarihi meselemizi ilk defa bir konuşma ve tartışma eksenine çekmeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Devlet Bahçeli’ye ve barış meselesinde gönül indiren herkese şahsım adına teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Siyaset Gündeminde Terörle Mücadele Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!