1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Mal Paylaşımı Davasında Uzaklaştırma Kararı

Ankara’da Mal Paylaşımı Davasında Uzaklaştırma Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Mal Paylaşımı Davasında Şok Gelişme

Ankara'da Mal Paylaşımı Davasında Şok Gelişme

Ankara’da, mal paylaşımı davası açan Zehra G. (57) için mahkeme, eski eşi Halil S.’ye (62) ‘katli vacip’ ifadesiyle dilekçe sunmasının ardından 1 ay uzaklaştırma kararı verdi. Uzaklaştırma kararı sonrasında Halil S. hakkında elektronik kelepçe tedbiri de uygulandı.

Keçiören ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Zehra G., 31 yıl süren evliliğinin ardından, 2015 yılında ‘sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği’ gerekçesiyle Halil S.’den boşandı. Boşanma sürecinin ardından, 2021 yılında avukatı aracılığıyla Ankara 25. Aile Mahkemesi’ne başvurarak ‘mal paylaşımı davası’ açtı. Mahkeme, mal paylaşımı ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

“Ben Bu Adaleti Tanımıyorum”

Geçen ay mahkemeye sunulan 10 sayfalık bilirkişi raporunda, evlilikleri süresince Keçiören’de edinilen ev ile Kahramankazan ilçesinde alınan taşınmazın değerleri belirlenerek her iki taşınmazın da taraflara eşit olarak paylaştırılması önerildi. Ancak Halil S., mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde, Zehra G. için şu sözleri sarf etti: “Bilirkişinin hazırlamış olduğu raporu kabul etmiyorum. Ben bu adaleti tanımıyorum. Barakada kalmaktayım. Davacının katli vacip olmuştur.”

Ankara'da Mal Paylaşımı Davasında Uzaklaştırma Kararı

Zehra G.’nin şikayeti üzerine Halil S. hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildi. Bu kararın ardından, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında Halil S. hakkında elektronik kelepçe tedbiri uygulandı. Polis merkezinde ifadesi alınan Halil S., Zehra G. ile 11 yıl boyunca görüşmediğini, dilekçeyi yazarken bir anlık sinirle hareket ettiğini savundu. Ayrıca, ifadesinde pişmanlık duyduğunu da belirtti.

“Ceza Almasını İstiyorum”

Zehra G. ise uzaklaştırma kararının ardından Halil S.’nin elektronik kelepçe ile takip edilecek olmasının kendisini bir nebze olsun rahatlattığını ifade etti. Zehra G., “Dilekçeyi okuyunca şoke olmuştum. Korkuma duyarsız kalmadığı için devletimize, polisimize, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Ben ceza almasını istiyorum. Bir kadını böyle korkutuyorsa ceza almalı. Bu kişi ceza almadıkça yüreğim soğumayacak” dedi.

Bu süreç, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir adım olarak değerlendiriliyor ve konunun önemi giderek artıyor.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Mal Paylaşımı Davasında Uzaklaştırma Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!