1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD’den İsrail’e Gazze İçin Acil İnsani Yardım Talebi

ABD’den İsrail’e Gazze İçin Acil İnsani Yardım Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den İsrail’e Acil İnsani Yardım Talebi

CNN’de yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’a ortak bir mektup göndererek, Gazze’ye yönelik gıda yardımlarının önünün açılmasını talep etti. 13 Ekim tarihli bu mektupta, Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiğine ve buraya yönelik insani yardımların engellenmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

ABD’li bakanlar, mektupta, 30 gün içerisinde Gazze’ye insani yardımların girişinin sağlanması ve bu yolla bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi gerektiğini vurguladılar. Aksi takdirde, ABD Başkanı Joe Biden’ın şubat ayında açıkladığı memorandum uyarınca, bu durumun ilgili ABD yasalarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi gerektiği ifade edildi.

“Acil Adımlar Atın”

ABD Dış Yardımlar Yasası’nın 620 I bölümü gereğince, ABD yönetimi, insani krizin yaşandığı bölgelere, özellikle gıda ve ilaç gibi temel insani yardımların girişini engelleyen ülkelere karşı silah yardımlarını askıya alma yetkisine sahiptir. Mektupta bu yasaya ve Biden’ın memorandumuna atıfta bulunan Blinken ve Austin, “Size, Gazze’deki insani durumun giderek kötüleşmesi hakkında ABD yönetiminin derin endişelerini dile getirmek ve bu ay içinde hükümetinizden bu durumu düzeltecek acil ve sürdürülebilir adımlar atmanızı istemek için yazıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

İsrail’in Gazze’ye gıda taşıyan kamyonları kasıtlı olarak engellediğine dair belirgin işaretlere dikkat çeken Blinken ve Austin, günlük olarak 350 kamyonun Gazze’ye gıda taşımasına izin verilmesini talep ettiler. Mektupta ayrıca, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinden güneyine zorla göç uygulaması gibi bir politika izlememesi gerektiğine de vurgu yapıldı.

Kaynak: Sözcü

ABD’den İsrail’e Gazze İçin Acil İnsani Yardım Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!