1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye U19 Takımı, Polonya’ya 3-0 Yenildi

Türkiye U19 Takımı, Polonya’ya 3-0 Yenildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye U19 Takımı, UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Polonya’ya Yenildi

UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden Türkiye U19 takımı, 4. Grup’taki son maçında ev sahibi Polonya ile karşı karşıya geldi. Maç, Stalowa Wola kentiyle aynı adı taşıyan statta gerçekleşti. Karşılaşma sonucunda Polonya, Türkiye’yi 3-0’lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Ev sahibi takımın gollerini, 39. dakikada Daniel Mikolajewski, 78. dakikada yine Mikolajewski ve 90+1. dakikada Karol Borys kaydetti. Bu skorla Polonya, turnuvada 3’te 3 yaparak grup liderliğini sürdürdü.

Grubun diğer maçında ise Malta, Cebelitarık’ı 2-1’lik skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Bu sonuçların ardından Türkiye, 3 maçta 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile grubu tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, Polonya’nın arkasında ikinci sırada yer alarak 2025 yılının bahar aylarında düzenlenecek Elit Tur’a yükselmeyi başardı.

Elit Tur’da, gruplarını lider bitiren 7 takımın yanı sıra ev sahibi Romanya, 2025 yazında düzenlenecek finallerde karşı karşıya gelecek. Türkiye U19 takımı, bu başarı ile büyük bir adım atmış oldu.

Kaynak: Sözcü

Türkiye U19 Takımı, Polonya’ya 3-0 Yenildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!