1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah ve İsrail Arasındaki Gerginlik Derinleşiyor

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Gerginlik Derinleşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Hizbullahı’nın Genel Sekreter Yardımcısı, İsrail’in saldırılarını artırarak orta kesimlere, Tel Aviv ve Hayfa gibi büyük şehirlere yönlendirdiğini ifade etti. Kasım, yaptığı açıklamada, “İsrail ve ABD’nin uygulamaya çalıştığı yeni bir Ortadoğu tehdidi ile karşı karşıyayız. Tel Aviv, yalnızca Arap coğrafyasıyla sınırlı kalmayıp, tüm İslam dünyasını işgal etmeye ve bölgedeki stratejik konumunu kullanarak dünya üzerinde kontrol sağlamaya çalışıyor.” dedi.

Kasim, Lübnan’ın İsrail işgali tehdidi altında olduğunu vurgulayarak, “Eğer ABD’nin Tel Aviv’e yönelik tüm düzeylerdeki desteği olmasaydı, İsrail’in yayılmacı hedeflerinin hiçbirini gerçekleştirmesi mümkün olmazdı.” ifadelerini kullandı. İsrail’in saldırılarına devam etmesi halinde, kuzeydeki yerleşim yerlerinin hedef alınacağını ve bu durumun 2 milyondan fazla İsrailliyi tehlikeye sokacağını belirtti.

Çözümün dolaylı bir anlaşma ile sağlanacak bir ateşkes olduğunu dile getiren Kasım, “Konumumuz zayıf değil. Son bir haftada düşmana acı verme stratejisine geçme kararı aldık ve füzelerimiz Hayfa ile Tel Aviv’e ulaşmış durumda.” şeklinde konuştu. Kasım, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı, İsrail topraklarının her noktasını hedef alabileceklerini ve füze saldırılarının devam edeceğini belirtti.

Kasım, İsrail halkına seslenerek, Tel Aviv yönetiminin ölen ve yaralanan İsrail askeri sayısı ile Hizbullah’ın gücü hakkında yalan söylediğini ifade etti.

“NASRALLAH’IN ÖLDÜRÜLMESİ AĞIR BİR DARBE”

Kasim, Hizbullah liderlerinin öldürülmesinin “ağır bir darbe” olduğunu belirterek, İsrail’in Hizbullah’ı ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağına dikkat çekti. Hizbullah’ın Lübnan’ı koruma görevini başarıyla yerine getirdiğini vurgulayan Kasım, İsrail’in siviller, özellikle kadınlar ve çocuklar üzerindeki saldırılarının katliam niteliği taşıdığını ifade etti.

Kasim, Hizbullah’ın askeri varlıkları hedef alırken, İsrail ordusunun sivilleri ve sağlık çalışanlarını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca, İsrail’in Lübnan halkının hayatını altüst ettiğini ve Lübnan’daki tüm gruplarla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten bu yana süregeldiği çatışmalarda, İsrail ordusu 23 Eylül’de Lübnan’ın güneyinde, Bekaa ve Baalbek bölgelerinde yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 309 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 782 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Buna karşılık, Hizbullah, İsrail’e roket ve füze ile yanıt vermeye devam ediyor. İsrail tarafında, çoğunlukla askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda büyük çapta hasar bildirilmediği rapor ediliyor.

İsrail bombardımanı sonucunda, Lübnan’da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği düşünülüyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru bir göç dalgası devam etmekteyken, Lübnan hükümeti, yerinden edilen 430 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Gerginlik Derinleşiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!