1. Haberler
  2. Magazin
  3. Al Pacino’nun Anı Kitabı ‘Sonny Boy’: Hollywood’daki Yanlış Algılar ve Oscar Deneyimleri

Al Pacino’nun Anı Kitabı ‘Sonny Boy’: Hollywood’daki Yanlış Algılar ve Oscar Deneyimleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Al Pacino’nun Yeni Anı Kitabı “Sonny Boy”

Al Pacino'nun Yeni Anı Kitabı

Ünlü aktör Al Pacino, yeni yayımlanan anı kitabı “Sonny Boy”da hem sinema kariyerindeki önemli dönüm noktalarını hem de kendisi hakkında oluşan yanlış algıları samimi bir dille ele alıyor. Kitabında, 1973 yılında “Baba” filmiyle kazandığı ilk Oscar adaylığından bahseden Pacino, o dönemde yaşanan yanlış anlamaların kendisini nasıl etkilediğini açıklıyor.

‘PROTESTO ETMEDİM, SADECE KORKTUM’

Al Pacino, 1973’teki Oscar törenine katılmama kararının bir protesto amacı taşımadığını vurgulayarak, “Törene katılmamamın nedeni, o dönemde duyduğum korkuydu” ifadelerini kullandı. O yıllarda sadece 23 yaşında olan genç aktör, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti. Ancak, Marlon Brando’nun başrolde yer aldığı filmde kendisinin de başrol olarak değerlendirilmesi gerektiğine dair bir algı oluşmuştu. Pacino, bu iddiayı kesin bir dille reddetti. “Sanayide benim Oscar’ı protesto ettiğim yönünde bir algı oluştuğunu yeni öğrendim,” diyen Pacino, “Sanki kendimi Marlon Brando ile aynı kategoride görmem gerektiğine inanmışım gibi bir imaj yaratılmış. Oysa tüm bu yıllar boyunca bu yanlış algıdan habersizdim ve şimdi bunu öğrenmek beni gerçekten şoke etti” şeklinde konuştu. Pacino, bu yanlış algının Hollywood ile olan ilişkisini de olumsuz yönde etkilediğine inandığını ekledi.

Pacino’nun ilk Oscar adaylığından sonra, Akademi ile olan mesafeli ilişkisi zamanla düzelmeye başladı. Kariyeri boyunca “Serpico”, “Baba II”, “Köpeklerin Günü”, “Adalet Herkes İçin”, “Dick Tracy”, “Glengarry Glen Ross”, “Kadın Kokusu” ve “İrlandalı” (The Irishman) gibi birçok önemli yapımla Oscar’a aday gösterildi. Pacino, 1993 yılında “Kadın Kokusu” filmiyle bu prestijli ödülü kazanmayı başardı.

‘SCARFACE İÇİN ADAY OLMAK İSTERDİM’

Ancak Pacino, anılarında kariyerinin bir başka önemli eseri olan “Yaralı Yüz” (Scarface) filmine de değinerek, o performansıyla Oscar adaylığı almak istediğini belirtti. 1983 yapımı bu film, ilk gösterime girdiğinde pek çok eleştiriye maruz kalmıştı. Pacino, kitapta, “Bazen seyirci, ne izlediğini hemen kavrayamaz. Zamanla o eserin gerçek değerini anlamaya başlar,” diye yazdı. Pacino, “Yaralı Yüz” ile ilgili hayal kırıklığını ise, “Bu filme Akademi tarafından hiç ilgi gösterilmedi. Brian De Palma’nın harika bir iş çıkardığını, filmi müthiş bir dinamizmle yönettiğini söylemeden geçemem. O performansın onurlandırılmamış olması beni hâlâ şaşırtıyor.” sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: Sözcü

Al Pacino’nun Anı Kitabı ‘Sonny Boy’: Hollywood’daki Yanlış Algılar ve Oscar Deneyimleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!