1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eczacılardan Medula Sistemi Değişikliğine Tepki

Eczacılardan Medula Sistemi Değişikliğine Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medula Sistemi Üzerindeki Değişiklikler ve Eczacıların Tepkisi

Uzman Eczacı Taner Ercancı, saat 17.30 itibarıyla tüm eczanelerde ortak olarak kullanılan Medula sistemine giriş yönteminin ani bir değişikliğe uğradığını bildirdi. Ercancı, bu değişiklikle birlikte girişlerin e-Devlet üzerinden yapılmaya çalışıldığını belirtti ve bu durumun birçok hastanın ilaç alımında zorluklar yaşamasına neden olduğunu ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) herhangi bir bildirimde bulunmadan bu tür bir değişikliğe gitmesine büyük bir tepki gösterdi.

Ercancı, konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu: “Ben yaptım, oldu anlayışı!”

  • “Türk Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanmış olan protokol gereği, Medula sistemi üzerinden reçete ve giriş işlemleri yapılarak halkımıza yedi gün yirmi dört saat sağlık hizmeti sunulmaktadır.”
  • “Ancak bugün, saat 17.30 civarında SGK, herhangi bir bilgilendirme yapmadan eczanelerdeki sistemi aniden değiştirerek e-Devlet üzerinden giriş yapılması gibi bir yönteme geçti.”
  • “Yaklaşık 1.5 saat süren tepkiler ve birlik olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda, SGK 19.00 itibarıyla eski sisteme geri döndü. Ancak bu süreçte, tüm ülkede ciddi bir kaos yaşandı. Yani, ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışını bir kez daha acı bir şekilde deneyimledik.”

“Hastalara Hizmette Yavaşlama Yaşandı”

Son günlerde ciddi ilaç yokluklarının yaşandığını ve bunun üzerine SGK’nın böyle bir uygulama değişikliğiyle önemli sorunlar yarattığını vurgulayan Ercancı, devam etti:

  • “O bir buçuk saatlik kaos bile ciddi anlamda problemleri ortaya çıkardı. Aniden sistemden dışarı atıldık ve tekrar girmek istediğimizde sistem bizi e-Devlet’e yönlendirdi. Ayrıca, bundan sonraki girişlerin e-Devlet üzerinden yapılacağına dair bir bildirimde bulunuldu.”
  • “Buradaki temel sıkıntı, eczanelerimizin kullandığı tüm programların Medula ile entegre olmasıdır. Dolayısıyla, stoklarımız, oluşan ücretler, hasta katılım payları ve ilaç takip sistemi gibi tüm sistemlerin bir anda alt üst olmasına ve eczanelerimizin stoklarının da farklılaşmasına neden oldu.”
  • “Hastalara yeterli bilgi veremediğimiz gibi, hizmet sunumunda da bir yavaşlama yaşandı. Bu duruma kesinlikle karşıyız. SGK, bu tepkiler üzerine eski sisteme geri döndü, ancak yarın tekrar bir adım atıp atmayacaklarını takip edeceğiz.”
  • “Özellikle saat beş buçuktan sonra bazı hastalarımız SGK reçetelerini sisteme entegre edemediğimiz için maalesef ilaçlarını temin edemediler.”

Kaynak: Sözcü

Eczacılardan Medula Sistemi Değişikliğine Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!