1. Haberler
  2. Dünya
  3. Maduro, Elon Musk’ı Protestoları Kışkırtmakla Suçladı

Maduro, Elon Musk’ı Protestoları Kışkırtmakla Suçladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maduro’dan Elon Musk’a Suçlamalar

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’li ünlü milyarder girişimci Elon Musk‘ı, ülkede patlak veren protestolar sırasında şiddeti kışkırtmakla suçladı. Maduro, başkent Caracas’ta bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, ülkenin mevcut siyasi durumuna dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

28 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan devlet başkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan Maduro, Musk’ı hedef alarak, “Elon Musk, Venezuela’daki seçim sürecinde bir darbe ve faşist hareketi desteklemek amacıyla şiddete en az 1 milyar dolar yatırım yaptı” dedi. Bu açıklamalar, Maduro’nun hükümetine karşı düzenlenen protestoların arkasında ABD yönetimi ve Musk’ın bulunduğu iddialarını güçlendirdi.

Maduro, aşırı sağcı grupların Musk’tan “büyük destek” aldığını savunarak, “Musk, yaklaşık bir ay boyunca sosyal medya üzerinden her gün insanları Maduro karşıtı sokak gösterilerine katılmaya teşvik etti” şeklinde konuştu. Ancak Maduro, bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını vurgulayarak, “Sonuçta Musk yenildi, çünkü halkımız onun amaçlarına hizmet etmeyi reddetti” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Maduro, İsrail’in Lübnan‘a yönelik devam eden saldırılarına da değinerek, Lübnan halkına olan desteklerini dile getirdi. İlk etapta 14 ton insani yardımın, Suriye’ye sığınan Lübnanlılar için gönderildiğini belirtti.

Kaynak: Sözcü

Maduro, Elon Musk’ı Protestoları Kışkırtmakla Suçladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!