1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusundaki Askerlik Görevlerinden İstifalar

İsrail Ordusundaki Askerlik Görevlerinden İstifalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde esir takası anlaşmasına varılmadıkça askerlik hizmetini yerine getirmeyi reddeden çok sayıda askeri görevden aldı. Haaretz gazetesinin haberine göre, ordunun bu kararı, esir takası anlaşması talep eden ve aksi halde askerlik görevlerine devam etmeyeceklerini belirten bir mektuba imza atan askerlere yönelik gerçekleşti.

Bu bağlamda, mektubu imzalayan askerlerden biri, kendisine yapılan telefon görüşmesinin “tehdit” amacı taşıdığını belirtirken, bir diğer asker ise tabur komutanının kendisini uzun süre telefonla “azarladığını” ve ardından görevden alındığını aktardı. Geçtiğimiz hafta, Haaretz’in haberine göre, 130 İsrailli asker, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze’de esir takası anlaşması yapmaya yönelik herhangi bir çaba göstermemesi durumunda askerlik görevlerini yerine getirmeyeceklerini belirten bir mektubu imzalamıştı.

Bu mektubun, Netanyahu, hükümet yetkilileri ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi‘ye iletildiği belirtilirken, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Hamas’ın 101 İsrailliyi esir tuttuğu değerlendiriliyor. Hamas ise daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği rastgele saldırılar sırasında birçok İsrailli esirin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

  • İsrail ordusu, askerlik görevini reddedenleri görevden aldı.
  • Askerler, esir takası anlaşması talep eden bir mektup imzaladı.
  • Telefon görüşmeleri tehdit amaçlı olarak değerlendirildi.
  • 130 asker, hükümetin harekete geçmemesi durumunda askerlik görevine devam etmeyeceğini açıkladı.
  • Hamas, saldırılar sonucu esirlerin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail Ordusundaki Askerlik Görevlerinden İstifalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!