1. Haberler
  2. Gündem
  3. Konya’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Muhtarı ve Annesine 30 Yıl Hapis Cezası

Konya’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Muhtarı ve Annesine 30 Yıl Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Muhtarı ve Annesi Yargılandı

Konya’da, birlikte yaşadığı kadının kızı S.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle muhtarı Murat Mızırak ile bu olayla ilgili kayıtları yaptığı öne sürülen anne Meral A.’nın yargılandığı davada karar verildi. Olay, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir suç duyurusuyla gündeme geldi. Selçuklu ilçesindeki bir mahallede muhtar olan Mızırak’ın, Meral A.’nın kızı S.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

Soruşturma sürecinde, S.A.’nın anne ve babasının boşandığı, annesi Meral A.’nın ise Mızırak ile birlikte yaşadığı belirlendi.

Telefonunda Kayıtlar Bulundu

18 Şubat tarihinde, Mızırak ve Meral A. gözaltına alındı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mızırak’ın el konulan telefonunda S.A. ile çekilmiş cinsel içerikli fotoğraflar ve videolar tespit etti.

Görüntüleri Annesi Çekiyordu

S.A., Çocuk İzleme Merkezi’nde verdiği ifadesinde 17 yaşında olduğunu ve Mızırak’ın istismarlarının üç yıl boyunca aralıklarla devam ettiğini belirtti. Ancak S.A., muhtardan şikayetçi olmadığını da ifade etti.

Başka Kişilerle de Paylaşıldı

Meral A., Mızırak ile tanıştıktan sonra swinger partilerine katıldıklarını, çekilen fotoğraflardan haberdar olmadığını söyledi. Mızırak, suçlamaları kabul ederek, S.A. ile olan ilişkisini doğruladı ve telefonundaki fotoğrafların çoğunun annesi tarafından çekildiğini aktardı. Ayrıca, Mızırak’ın istismar görüntülerini partiye katılan kişilerle de paylaştığı öğrenildi.

Cezaları Belli Oldu

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmalar sonucunda verdiği kararda, Meral A. ve Murat Mızırak’a “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 30’ar yıl, “Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içerir ürünlerin üretiminde çocukların kullanılması” suçundan 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Ayrıca Mızırak’a “Müstehcenlik” suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan her iki sanığın beraatine karar verdi. Bu karar, yaşanan olayların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sererken, adaletin yerini bulması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: Sözcü

Konya’da Cinsel İstismar Davası: Mahalle Muhtarı ve Annesine 30 Yıl Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!