1. Haberler
  2. Dünya
  3. BBC’den 150 Çalışan İşten Çıkarıldı

BBC’den 150 Çalışan İşten Çıkarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBC’den Büyük Kesinti: 150 Çalışan İşten Çıkarıldı

İngiliz kamu yayıncısı BBC, maliyetleri düşürmek amacıyla 24 milyon sterlin tutarında tasarruf hedefiyle 150’nin üzerinde çalışanının işine son verdi. Bu kapsamda, ünlü haber programı Hard Talk da yayından kaldırıldı.

BBC’de yer alan haberlere göre, kurum yıllık 700 milyon sterlin (yaklaşık 31 milyar lira) tasarruf yapmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda 25’i teknik personel olmak üzere toplamda 155 kişinin işine son verildiği, bazı programların kaldırıldığı ve bazı birimlerin kapatıldığı açıklandı. İşten çıkarmaların, program kaldırmaların ve birim kapatmaların yıllık tasarruf hedefi olan 24 milyon sterlinlik (yaklaşık 1,1 milyar lira) etki yaratacağı, bunun da haber bütçesinin yüzde 4’üne tekabül ettiği belirtildi.

‘HARD TALK’ PROGRAMINA HÜSRAN

Yayından kaldırılan programlar arasında BBC’nin 27 yıllık geçmişe sahip ünlü haber programı Hard Talk da bulunuyor. BBC Radio 5’teki gece programının yapım süreci, yerel ve ulusal radyo çalışanlarına devredildi. Ayrıca, Asya Haber Ağı biriminin de kapatılacağı ifade edildi. Farklı ülkelerdeki çalışan sayılarının artırılmasına yönelik kararlar alınırken, Sidney’de yeni pozisyonlar açılacağı, Londra’daki bazı pozisyonların ise azaltılacağı bildirildi.

BBC News Üst Yöneticisi Deborah Turness, tasarruf adımlarına rağmen BBC’nin, rakiplerine kıyasla yeterli kaynaklara sahip olmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

BBC’den 150 Çalışan İşten Çıkarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!