1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık’a Hakaret Davası

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık’a Hakaret Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık Hakkında Hakaret Davası

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, lüks düğün arabasıyla gündem olduktan sonra, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mayıs 2024 tarihinde hazırlanan iddianame, Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Saltık’ın 15 Kasım 2023 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden Gergerlioğlu’na hakaret ettiği belirtiliyor. Birgün gazetesinden İsmail Arı‘nın haberine göre, Saltık, “Gergerlioğlu’ndan soy ismini yanlış okuyan Bahçeli’ye: Türkçe öğren de gel” şeklindeki bir paylaşımı alıntılayarak, Gergerlioğlu’na yönelik olarak “Sen ne anlarsın ulan Türkçeden, Kandil uşağı… Terörist bozuntusu” ifadeleriyle hakaret ettiği ifade edildi. Savcı, Gergerlioğlu’nun milletvekili olması dolayısıyla “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçunun işlendiğini vurguladı.

DALGA GEÇER GİBİ SAVUNMA

19 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmaya katılan Mehmet Muhittin Saltık, sosyal medya hesabının hacklendiğini öne sürerek, “Ben mağduru tanımıyorum, bu olaydan sonra araştırdığımda milletvekili olduğunu öğrendim. Böyle bir tweet atmadım, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanıyım. Daha önce de kısa tarihlerle hesaplarımın hacklendiğini yaşadım. Uzun süre kullanmadım, bu nedenle söz konusu tweeti ben atmadım. O dönemde benim hakkımda yapılan haberlere açıklama yaparken de hesaplarımın çalındığını ilan ettiğim ekran görüntülerini paylaştım, size de celse arasında sunacağım” dedi.

Saltık’ın avukatları ise “Terörist bozuntusu” ifadesinin, “Terörist değildir!” anlamına geldiğini savundu.

“SAHTE GÖRSEL GETİRDİLER” İDDİASI

Dün görülen ikinci duruşmada ise Saltık, hesabının çalındığına dair bir ekran görüntüsünü mahkemeye sundu. Bu ekran görüntüsünde, Saltık’ın 16 Kasım 2023 tarihinde “Hesaplarımı çok uzun süre sonra geri aldım, çok şükür. Yaşananlar için herkesten özür dilerim.” şeklinde bir paylaşım yaptığı görülüyordu. Ancak Gergerlioğlu’nun avukatı Cemil Çiçek, “Bu paylaşım Facebook hesabında yer almıyor” diyerek mahkemeye sunulan görselin sahte olduğunu ifade etti. Savcı, Saltık’ın cezalandırılmasını talep etti ve duruşma ertelendi.

Kaynak: Sözcü

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık’a Hakaret Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!