1. Haberler
  2. Dünya
  3. Helene Kasırgası North Carolina’da Büyük Yıkıma Neden Oldu

Helene Kasırgası North Carolina’da Büyük Yıkıma Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Helene Kasırgası’nın Vurduğu North Carolina’da Durum

ABD’de 230’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Helene Kasırgası, özellikle North Carolina eyaletinde büyük yıkıma yol açtı. Yetkililer, kasırga sonrası arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, eyalet genelinde 92 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.

North Carolina Valisi Roy Cooper, düzenlediği basın toplantısında, kasırgadan etkilenen bölgelerdeki son durumu aktardı. Cooper, yerel yetkililer ve Ulusal Muhafızların, kaybolan kişileri bulmak için yoğun çaba harcadığını belirtti. Kayıp sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği uyarısında bulunan Cooper, bölgedeki durumun ciddiyetini vurguladı.

Helene Kasırgası’nın etkileri, North Carolina’da 100’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarına 26 Eylül tarihinde saatte yaklaşık 225 kilometre hızla ulaştığını açıkladı. Kasırga, hızlı bir şekilde Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee’yi de etkisi altına aldı.

Kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida’da 1,2 milyonu aşkın kişi, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon ve North Carolina’da ise 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. Bu durum, bölgede yaşamı zorlaştırdı ve kurtarma çalışmalarını etkiledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve North Carolina’da “afet durumu” ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenenler için federal yardım talimatı verdi. Helene Kasırgası’nın neden olduğu bu felakette, 230’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesi, ülke genelinde büyük bir üzüntü yarattı.

Kaynak: Sözcü

Helene Kasırgası North Carolina’da Büyük Yıkıma Neden Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!