1. Haberler
  2. Magazin
  3. Sean Combs’un Cinsel Saldırı İddiaları ve Dava Süreci

Sean Combs’un Cinsel Saldırı İddiaları ve Dava Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı yapımcı ve rapçi Sean Combs, daha çok “Diddy” lakabıyla tanınan ünlü isim, hükümetten kendisine dava açan ve suçlamalarda bulunan kişilerin kimliklerini açıklamasını talep etti. Avukatları, Combs’un adına Manhattan’daki federal mahkeme yargıcına bir mektup gönderdi. Mektupta, Combs hakkında 120 kişinin cinsel saldırı suçlamasında bulunduğu ve bu kişilerden 6’sının da dava açtığı ifade edildi. Avukatlar, Combs’un “şöhreti nedeniyle yanlış iddiaların hedefi olduğunu” savunarak, bu durumun adil bir yargılama sürecini engelleyebileceğini belirtti.

Mektupta, “medyadaki iddialar doğrulanmadıkça, bu tür iddiaların Combs’un adil bir dava süreci geçirmesine engel olabileceği” vurgulandı. Ayrıca, avukat Tony Buzbee, Combs tarafından cinsel saldırıya ve istismara uğradığını iddia eden 120 kişinin davacı olacağını ve bu kişilerin yarısının erkek, yarısının ise kadın olduğunu duyurdu.

Öte yandan, Combs hakkında, aralarında 16 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4’ü erkek 6 kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yeni davaların açıldığı bilgisi verildi.

Diddy’nin Kirli Geçmişi

Diddy lakaplı Sean Combs, “seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme” suçlamalarıyla 16 Eylül’de gözaltına alınmıştı. 17 Eylül’de kamuoyuyla paylaşılan 14 sayfalık iddianamede, Combs’un genellikle kayıt altına alınan ve günlerce sürebilen “Freak Offs” adlı partileri evlerinde düzenlediği, bu partilere katılanları cinsel ilişkiye girmeye zorladığı belirtilmişti.

İddianamede, Combs’un mağdurlara “nüfuzunu kullanarak kariyerlerini kontrol etmekle tehdit etme, ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddette bulunma” gibi yöntemler kullandığı ifade edildi. Ayrıca, Combs’un evlerinde yapılan aramalarda “uyuşturucu maddelerin” ele geçirildiği bilgisi de yer aldı. İddianamede, Combs’un tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği kaydedildi.

Sean Combs, Manhattan’da çıkarıldığı federal mahkemede hakkındaki suçlamaların tamamını reddetti. Eğer suçlu bulunursa, Combs’un karşılaşabileceği ceza en az 15 yıl, en fazla ise ömür boyu hapis cezası olabilir. Amerikalı yapımcı ve rapçinin davalarının 5 Mayıs 2025’te başlaması planlanıyor.

Kaynak: Sözcü

Sean Combs’un Cinsel Saldırı İddiaları ve Dava Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!