1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rojin Kabaiş’in Ölümünde İlk Bulgular ve Olayla İlgili Açıklamalar

Rojin Kabaiş’in Ölümünde İlk Bulgular ve Olayla İlgili Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rojin Kabaiş’in Ölümü Üzerine Açıklamalar

Van’da kaybolduktan tam 18 gün sonra cansız bedenine ulaşan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne dair Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İlk bulgular doğrultusunda, olayda şüpheli bir durumun gözlemlenmediğini ifade eden yetkililer, cesedin uzun süre suda kalmış olmasının ciddi deformasyonlara yol açtığını belirtti.

Numunelerin İncelenmesi İçin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na Gönderildi

Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, Van Gölü sahilinde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, cesetten alınan 100’e yakın numune, detaylı analiz yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Rojin, 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Rojin’in cansız bedeni, kaybolduğu sahilden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi’nde, bahçe sulamaya gelen 60 yaşındaki Mehmet Emin Ankay tarafından bulundu. Ankay’ın ihbarı üzerine olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Rojin’in cesedi alındıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanındaki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından, Rojin’in cenazesi sabah saatlerinde ailesine teslim edilerek memleketi Diyarbakır’a gönderildi ve son yolculuğuna uğurlandı.

Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından Rojin Kabaiş’e ait dosyaya gizlilik kararı verildiğini belirtti. Özaraz, ön otopsi raporunun aileye ve kendilerine verilmediğini ifade etti. Rojin’in vücudundan alınan 100’e yakın numunenin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini vurgulayan avukat Özaraz, “Otopsi sırasında Baro olarak uzman talebinde bulunduk. Ancak bu talebimiz savcılık tarafından reddedildi. Daha sonra aile ile iletişime geçerek vekaleti aldık ve durumu ilgili savcıya bildirdik. İstanbul’a gönderilen numunelerin sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Sözcü

Rojin Kabaiş’in Ölümünde İlk Bulgular ve Olayla İlgili Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!