1. Haberler
  2. Dünya
  3. Brüksel’de Boş Evler Sosyal Konut Olarak Kullanılacak

Brüksel’de Boş Evler Sosyal Konut Olarak Kullanılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Brüksel-Başkent Bölgesi, uzun süredir boş kalan bir evi devraldı. Bu konut, yüksek refah seviyesine sahip Woluwe-Saint-Pierre Belediyesi’nde bulunuyor ve 2014 yılından beri atıl durumdaydı. Artık Brüksel Bölgesel Konut Ajansı’nın kontrolüne geçen bu ev, gerekli tadilatların ardından sosyal konut olarak 9 yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımına sunulacak.

Bu durum, Brüksel’de 12 aydan fazla bir süre boyunca boş bırakılan bir mülkün, mülk sahibinin izni olmaksızın bölge tarafından devralınabileceğini ve sosyal konut olarak değerlendirilebileceğini öngören yasanın ilk kez uygulanması anlamına geliyor. Brüksel-Başkent Bölgesi, geçtiğimiz yıl nisan ayında şehirdeki uygun fiyatlı konut sorununa çözüm bulmak amacıyla önemli bir yasal değişiklik gerçekleştirmişti.

Brüksel’de boş durumda olan evleri tespit etmek için kapsamlı çalışmalar yürütülmüş, bu bağlamda elektrik ve su tüketim verileri karşılaştırılarak yaklaşık 4 bin 500 kadar boş konut belirlenmişti. İlk aşamada, boş olduğu tespit edilen 50 ev için hukuki işlemler başlatılmıştı. Yeni düzenleme ile yapılan resmi bildirimlere rağmen, eğer taşınmaz sahipleri mülklerini satılığa çıkarmaz veya kiraya vermezse, Brüksel Bölgesi bu konutlara el koyma hakkına sahip olabiliyor.

Kaynak: Sözcü

Brüksel’de Boş Evler Sosyal Konut Olarak Kullanılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!