1. Haberler
  2. Magazin
  3. İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson’un Trajik Düşüşü

İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson’un Trajik Düşüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson’un Trajik Ölümü

İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson'un Trajik Ölümü

Metrelerce yükselen yapılar üzerinde güvenlik önlemlerini hiçe sayarak fotoğraf çekimi yapmak için tırmanan İngiliz internet fenomeni Lewis Stevenson, geçen pazar günü İspanya’nın en yüksek köprüsüne tırmanırken yaklaşık 200 metreden düşerek hayatını kaybetti. 26 yaşındaki Stevenson, New York’ta bir gökdelenin tepesinde çektiği cesur fotoğraflar, metal bir kirişin üzerinde Londra manzarasına bakarken çekilen görüntüleri ve Hırvatistan’da bir gökdelen inşaatının iskeletine sarkarak poz verdiği fotoğraflar ile tanınıyordu. Sosyal medyada yerden yüzlerce metre yükseklikte gerçekleştirdiği akrobatik hareketleriyle dikkat çeken Stevenson, profesyonel dublörlük yapıyordu.

Stevenson, sosyal medya için etkileyici bir video çekimi yapmak amacıyla İspanya’nın Castilla la Mancha bölgesine gitti. Amacı, İspanya’nın en yüksek köprüsünde yeteneklerini sergilemekti. Ancak ailesi, ona köprüye çıkmaması konusunda defalarca uyarıda bulundu. Stevenson, en büyük tutkusunun “dublörlük yapmak” olduğunu dile getirerek bu uyarıları göz ardı etti.

Metrelerce Yüksekten Düşüş

Video çekimi sırasında 192 metre yükseklikten düşen Stevenson, bu trajik olayda hayatını kaybetti. Kamerayı tutan 24 yaşındaki arkadaşı, ona yardım etmek için uzandı ancak ne yazık ki başarılı olamadı. Castilla la Mancha Belediye Başkanı Macareza Munoz, Stevenson’ın cesedine Pazar günü sabah saat 7.14’te ulaşıldığını ve bu nedenle köprüye erişimin ‘tamamen yasaklandığını’ duyurdu. Belediyenin yıllar önce köprüye tırmanmayı yasakladığı, fakat gençlerin ve fenomenlerin bu yasakları dikkate almadığı için köprüye çıkan birçok yolun kapatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Munoz, yaptığı açıklamada, “Tespit edebildiğimiz kadarıyla (Stevenson ve arkadaşı) Talavera’ya köprüye tırmanmak ve sosyal medya için içerik oluşturmak üzere çıkmışlar. Ne yazık ki sonuç, bu talihsiz olay olmuştur.” ifadelerini kullandı.

İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson'un Trajik Düşüşü

Büyükbabanın Açıklamaları

Stevenson’un düşme nedeninin henüz netlik kazanmadığı ve yerel bir mahkeme tarafından araştırılacağı belirtildi. Kötü hava koşullarının da olası bir neden olarak değerlendirildiği açıklandı. Torununun ölümünün ardından açıklama yapan büyükbabası Clifford Stevenson, MailOnline’a verdiği demeçte, “Hepimiz onu vazgeçirmeye çalıştık. Her zaman onu daha temkinli olmaya yönlendirmeye çalışıyorduk ama o böyle biriydi,” dedi. 70 yaşındaki dede, “Akrobatik gösteriler yapmayı severdi ve yaptığı şeyleri kendi zevki için gerçekleştirirdi. O, yaptığı şeyleri para için yapmıyordu; gerçek bir maceraperestti,” diyerek torununu andı.

Kaynak: Sözcü

İngiliz İnternet Fenomeni Lewis Stevenson’un Trajik Düşüşü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!