1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Airbus Savunma ve Uzay Biriminde 2,500 Kişi İşten Çıkarılacak

Airbus Savunma ve Uzay Biriminde 2,500 Kişi İşten Çıkarılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Airbus Savunma ve Uzay Biriminde İşten Çıkarmalar Planlıyor

Uçak üreticisi Airbus, savunma ve uzay biriminde yaklaşık 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Adının açıklanmasını istemeyen iki kaynağın aktardığı bilgiye göre, Airbus, 2026’nın ortasına kadar şirketin savunma ve uzay biriminin %7’sini işten çıkaracak. Bu süreç, Airbus’ın maliyetleri düşürme ve verimliliği artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Sorunlarla Boğuşuyor

Şirket, OneSat gibi uzay projelerinde beklenmedik zararlar raporlarken, aynı zamanda savunma sektöründeki ürünlerde yüksek maliyetler ve gecikmelerle karşı karşıya kalmış durumda. Bu durum, Airbus’ın genel mali yapısını olumsuz etkileyerek, işten çıkarmaların gerekliliğini artırmış olabilir. İşten çıkarmaların, ATOM kod adlı uzun süredir devam eden verimlilik incelemesinin tamamlanmasının ardından gündeme gelmesi, şirketin içindeki zorlukları daha da belirgin hale getiriyor.

Airbus, konu hakkındaki sorulara henüz bir yanıt vermedi. Şirketin gelecekteki stratejileri ve bu durumun çalışanlar üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Airbus Savunma ve Uzay Biriminde 2,500 Kişi İşten Çıkarılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!