1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Sağlık Çetesi Skandalı ve Tehditler

İstanbul’da Sağlık Çetesi Skandalı ve Tehditler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Sağlık Çetesi Skandalı

İstanbul merkezli bir hastanede ortaya çıkan bir sağlık çetesi, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu bir grubun usulsüzlükleriyle gündeme geldi. Bu çetenin, yeni doğmuş sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak, günlük 8 bin TL fatura kesip, toplamda 1 milyar TL’den fazla haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. Bu durum, 12 bebeğin ölümüne yol açtı ve bu nedenle soruşturma başlatıldı.

Savcı Tehdidi

Olayın boyutu daha da arttı; kendini eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtan sanayici Mustafa Kemal Zengin, soruşturmayı yürüten savcıyı makam odasında tehdit etti. Zengin, savcıya karşı bazı şüphelileri serbest bırakmazsa ailesine zarar verebileceği ve kendisine suikast düzenlenebileceği gibi ağır tehditlerde bulundu. Bu sırada savcı, tehditleri belgelemek amacıyla o anları kayda aldı.

Malatya Valiliği Ziyareti

Malatya Valiliği Ziyareti

Mustafa Kemal Zengin’in 23 Şubat 2024 tarihinde Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı tehdit ettiği iddiası da gündeme geldi. Zengin’in Valiliğe ziyareti, Malatya Valiliği’nin resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı ve burada Zengin’den “hayırsever iş insanı” olarak bahsedilmesi dikkatleri çekti.

AKP’li Vekilden Övgü

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 22 Şubat 2024’te sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, Mustafa Kemal Zengin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Ölmeztoprak, Zengin’in Malatya’da güzel bir okul inşa etmek istediğini belirterek, “Eğitim alanında böyle duyarlı bir davranışta bulunması adına kendisine tüm Malatyalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Zengin’in Valilik koordinasyonunda görüşmelere başlayacağını da ekledi. Ölmeztoprak, paylaşımında okul inşaatının en kısa sürede başlamasını dileyerek, “Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Sağlık Çetesi Skandalı ve Tehditler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!