1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da 5,9 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 5,9 büyüklüğünde deprem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem TSİ 10.46’da gerçekleşti. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) depremin büyüklüğünün 6 olduğunu duyurdu. USGS, depremin merkez üssünün de Malatya’nın Doğanyol ilçesinin 18 kilometre batısı olduğunu bildirdi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin 6,1 büyüklüğünde olduğunu ve 9 km derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya paylaşımında AFAD ve ilgili kurumlardaki tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da saha taramalarının devam ettiğine dikkat çekilirken “Depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Anadolu Ajansı’na “Şu ana kadar bizlere uluşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Herkese geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

Depremin ciddi şekilde hissedildiği Diyarbakır’da ve diğer illerde insanlar şiddetli sarsıntının ardından evlerini terk ederek sokaklarda toplandı.

DW/ DA, CÖ

DW Türkçe’ye sansürsüz nasıl erişebilirim?

Malatya’da 5,9 büyüklüğünde deprem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!