1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçilerine Destek Eylemi ve Gözaltılar

Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçilerine Destek Eylemi ve Gözaltılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtuluş Parkı’ndaki Eylem ve Gözaltılar

Kurtuluş Parkı'ndaki Eylem ve Gözaltılar

Kurtuluş Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştiren Fernas işçileri, açlık grevlerinin ikinci gününde polis tarafından gözaltına alındı. İşçilerin ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldılar. Serbest kalan işçiler, Çankaya Konur Sokak’ta tekrar bir araya gelerek Kurtuluş Parkı’na yürüyüşe geçtiler.

Polis, Fernas işçilerinin yürüyüşlerine yalnızca beşer kişilik gruplar halinde izin verdi. Bu esnada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da işçilere destek vermek üzere yanlarında bulundular.

BASINA ÇIKLAMASINA BARİYER ENGELİ

Kurtuluş Parkı’na ulaşan Fernas işçileri, burada basın açıklaması yapmak istediklerinde parkın etrafının bariyerlerle kapatıldığını gördüler. Bu durum, işçilerin basın açıklaması yapmalarını engelledi.

“ÇIPLAK AYAKLA DOLAŞMAYACAKSINIZ”

Parkın kapatılmasına ilişkin bir polis yetkilisi, “Buranın sürekli eylem alanı olmasını istemiyoruz. Çıplak ayakla dolaşmayacaksınız” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu sözler, işçilerin tepkisini topladı.

BİR İŞÇİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

CHP milletvekilleri ve sendika üyeleriyle birlikte, polisle yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine işçiler, kapatılan park önünde oturma eylemine geçti. Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, talepleri karşılanana kadar oturma eylemini ve açlık grevini sürdüreceklerini duyurdu. İşçilerin oturma eylemi sırasında bir Fernas işçisi baygınlık geçirdi ve hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: Sözcü

Kurtuluş Parkı’nda Fernas İşçilerine Destek Eylemi ve Gözaltılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!