1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümraniye Belediyesi Barınağındaki Hayvan Durumu ve Yapılan Açıklamalar

Ümraniye Belediyesi Barınağındaki Hayvan Durumu ve Yapılan Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediyesi Barınağında Yaşananlar

Bakımsız, aç ve kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren kedi ve köpeklerle birlikte, ölü hayvanların bulunduğu Ümraniye Belediyesi barınağına dair açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, durumun ciddiyetine dikkat çekti. Yıldırım, “Bir tane kurutulmuş hayvan bırakılmış. Burada bir hayvan öldükten sonra veteriner hekim ona bakar. Bakıldıktan sonra raporunu yazar. Ardından gömü yerimiz var, gömülür,” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nden yasa dışı yollarla 151 köpek ve 144 kedinin çalındığını vurgulayarak, “Nerede olduklarını bilmiyoruz. Özellikle kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan ve sahiplendirilmesi yasak olan tehlikeli ırklar, toplum sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır,” şeklinde konuştu.

Basın Toplantısı

Yıldırım, 13 Ekim Pazar günü yaşanan olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Pazar günü barınağı ziyaret eden ilk 5 aracın içinden inen kişilerin çoğunun sırt çantalarının dolu olduğunu gördük. Bu durum, çekilen görüntülerde de açıkça görülmektedir. Açık kedi barınağının etrafında hiç belediye görevlisi yokken, bir süre bekleyip ‘Ölü hayvanlar var’ diye bağırarak işlem yapmaya başlıyorlar,” dedi.

Olay sırasında, veterinerlerin onayıyla gömülmesi planlanan 4 kedi ölüsünün barınaktan dışarı çıkarıldığını ve sosyal medyada kasıtlı olarak yanıltıcı paylaşımların yapıldığını belirten Yıldırım, “Barınağımızın büyük emeklerle verdiği hizmetler, bu tür yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye çalışılmaktadır. Gerçeği değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz,” diye ekledi.

Vandallıklara Tepki

Başkan Yıldırım, “Öte yandan, belediyemizin itibarını zedeleyici tutum ve davranış içine giren, devlet malına zarar vererek, tedavisi devam eden hasta hayvanları yerinden eden bu vandalları şiddetle kınıyorum. Ayrıca, sosyal medyada sahte hesaplarla algı operasyonları yapanlar hakkında yargı yoluna gideceğim,” dedi.

Olaydan saatler önce belediyenin sosyal medya hesaplarından öğrencilerin barınak ziyaretlerinin görüntülerinin paylaşıldığını aktaran Yıldırım, çalınan sahipsiz hayvanların geri getirilmesi çağrısında bulundu.

Çalınan Hayvanlar ve Tehditler

Yıldırım, “Bu olay sırasında, yasa dışı yollarla barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çalındı. Nerede oldukları bilinmiyor. Kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan tehlikeli ırklar, toplum sağlığını tehdit eden son derece sorumsuz bir davranıştır,” dedi.

Arbede sırasında kesici aletle yaralanan bir zabıta personelinin hastanede tedavi altına alındığını ve Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun’un da darbedildiğini belirten Yıldırım, barınakta yağmalama yapıldığını ve cerrahi ekipmanların ile ilaçların gasbedildiğini ifade etti.

Veteriner Hekimlerin Çalışmaları

Bakımevinde 7 veteriner hekim, 3 veteriner sağlık teknisyeni ile toplam 39 personelin görev yaptığını belirten Yıldırım, 2019’dan bu yana 160 bin 25 muayene ve tedavi gerçekleştirildiğini, aynı dönemde 7 bin 732 kısırlaştırma operasyonu yapıldığını ve 1725 hayvanın sahiplendirme işleminin başarıyla tamamlandığını aktardı.

Bakanlık yetkililerinin yaklaşık bir ay önce barınağa denetim yaptığını ve burada herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini vurgulayan Yıldırım, “Bu süreçte, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına duyarlı yaklaşan sanatçılarımıza ve samimi hayvanseverlere teşekkür ediyorum,” dedi.

Arbedenin Ardından

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, arbede sırasında zabıta memurunun kesici aletle yaralanmasına ilişkin, “Zabıtamız yaraladıktan sonra adli makamlara teslim edilmiştir. Duyduğuma göre, zabıtamızı yaralayan kişi tutuklanmış. Burada bir vandalizm olduğu ortada,” diye konuştu.

Olay sırasında polislerin müdahalesi hakkında da yorumda bulunan Yıldırım, “Türkiye hassas bir dönemden geçiyor. Bunların asıl amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Kargaşa yaratmayı hedefliyorlar,” dedi. Ayrıca, “Bir tane kurutulmuş hayvan bırakılmış. Burada her gün hayvanlar temizleniyor. Böyle bir kurutulmuş hayvan yok ki,” şeklinde konuştu.

Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ni gezerek, barınakta gerçekleştirilen tıbbi müdahaleler ve hayvanların defnedildiği alanlarla ilgili bilgi verdi. Gazetecilere bazı görüntüler de paylaşıldı.

Kaynak: Sözcü

Ümraniye Belediyesi Barınağındaki Hayvan Durumu ve Yapılan Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!